Bankirai is een houtsoort die origineel afkomstig is uit Zuidoost-Azië. De houtsoort wordt ook wel bangkirai hout, yellow balau of selangan batu genoemd en wordt onder andere gebruikt voor het maken van tuinmeubelen en vlonderplanken.

Het is niet voor niets dat bankirai hout voor zo veel doeleinden wordt gebruikt. De houtsoort brengt namelijk diverse voordelen met zich mee, die op deze pagina kort beschreven worden.

Het hout is goed bestand tegen schimmels

Het eerste voordeel van bankirai hout, is het feit dat deze houtsoort goed bestand is tegen verschillende soorten schimmels. Dit betekent dat alle bankirai planken van HomingXl in de buitenruimte gebruikt kunnen worden, want door contact met water zullen er geen schimmels ontstaan op het hout. Heb je bijvoorbeeld een vlonder van bankirai planken, dan hoef je je geen zorgen te maken dat de planken op de vlonder door regenval gaan schimmelen.

Het hout is goed bestand tegen insecten

Daarnaast is bankirai hout niet alleen goed bestand tegen water en schimmels, maar ook tegen insecten. Waar er in andere houtsoorten nog insecten kunnen gaan zitten, gebeurt dit bij bankirai hout eigenlijk nooit. Beschadiging door houtworm of andere soorten insecten komt bij bankirai dan ook bijna nooit voor.

Het hout is van hoge kwaliteit

Een ander voordeel van bankirai hout, is het feit dat het hout van hoge kwaliteit is. Dit wil onder andere zeggen dat het hout stevig is, maar ook dat het hout goed stevig blijft. Investeer je in bankirai hout, bijvoorbeeld in de vorm van vlonderplanken of tuinmeubelen, dan weet je zeker dat dit hout lang mee gaat.

Een bijkomend voordeel van de hoge kwaliteit van het hout, is het feit dat het hout er mooi uit ziet. Heb je bijvoorbeeld tuinmeubelen van bankirai hout, dan zie je dit zeker terug in de uitstraling van de tuinmeubelen. Een vlonder die van bankirai planken wordt gemaakt, ziet er ook altijd netjes uit.