Veel mensen denken dat vloerverwarming enkel gebruikt kan worden onder een houten vloer, een gietvloer of een tegelvloer. Wat zij niet weten, is dat vloerverwarming ook prima gecombineerd kan worden met een vloedkleed. Sterker nog, je kunt zelfs vloerverwarming laten leggen onder een vloer met tapijt.

Dat vloerverwarming met een vloerkleed gecombineerd kan worden, betekent niet dat alle vloerkleden geschikt zijn voor vloerverwarming. Welke vloerkleden wel gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming en waar je op moet letten bij het gebruik van vloerverwarming onder een vloerkleed, lees je op deze pagina.

De juiste vloerkleden voor vloerverwarming

Er zijn verschillende soorten kleden die goed gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. In feite kunnen alle kleden die antistatisch zijn, goed gecombineerd worden met verwarmingselementen onder de vloer. Dit betekent dat je een dun antistatisch tapijt met vloerverwarming kunt combineren, maar een hoogpolig antistatisch tapijt ook.

Antistatische tapijten kun je herkennen aan het symbool met de twee pijlen, die in de productinformatie van een vloedkleed moet staan. Staat dit symbool er niet bij, maar zie je wel een vloerverwarming symbool in de productinformatie van jouw vloerkleed staan? Dan is dit kleed ook geschikt voor vloerverwarming.

Een vloerkleed op vloerverwarming: waar moet je op letten?

Om optimaal te profiteren van jouw vloerverwarming onder het vloerkleed, zijn er twee dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet jouw vloerkleed warmte goed doorlaten. De warmtedoorlaatbaarheid van een vloerkleed wordt ook wel uitgedrukt in de Rc-waarde van het kleed. Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter je de warmte van de vloerverwarming door het kleed heen kunt voelen.

Wil je jouw vloerkleed op de grond vastlijmen? Dan is dit mogelijk, maar dan moet de lijm die je gebruikt wel goed bestand zijn tegen de warmte van de vloerverwarming. Ga je bijvoorbeeld tapijt aanleggen op een ondervloer met vloerverwarming, dan moet de lijm die je hierbij gebruikt wel goed tegen warmte kunnen. De vloerverwarming expert kan je adviseren welke lijm je het beste kunt gebruiken om een tapijt op een vloer met vloerverwarming te bevestigen.