Heb jij plotseling geen stroom meer in jouw woning? Dan is er waarschijnlijk sprake van een stroomstoring. Jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk verlost worden van dit vervelende probleem. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Lang niet iedereen weet namelijk wat hij of zij moet doen bij een stroomstoring. Geldt dit ook voor jou? Elektricien Aan Huis vertelt je hier precies hoe jij moet handelen bij eens stroomstoring in huis.

Werp een blik in de meterkast

Om een stroomstoring te kunnen verhelpen, moet je eerst weten waar het probleem zit. Dit is doorgaans vrij eenvoudig te achterhalen. Hoe? Door een blik te werpen in jouw meterkast. Indien de storing zich slechts beperkt tot een deel van het huis, zijn er een aantal schakelaars omgeslagen. Het probleem bevindt zich achter één van deze schakelaars. Probeer de schakelaars weer eens om te zetten. Slaan ze direct weer terug? Dan is er mogelijk sprake van kortsluiting.

Test de apparaten in de betreffende ruimte

Kortsluiting wordt vaak veroorzaakt door een mankement aan één van de apparaten. Verwijder daarom de stekkers van alle elektrische apparaten in het betreffende deel van jouw huis. Zet nu de schakelaar(s) nogmaals om. Blijven deze staan? Dan is één van de apparaten in de betreffende ruimte de boosdoener. Om te achterhalen waar het probleem zit, plug jij de stekkers één voor één in. Als het goed is slaat de schakelaar om wanneer jij de stekker van één van de apparaten inplugt. Dat apparaat veroorzaakt de stroomstoring.

Stroomstoring nog niet opgelost?

Heb jij nog steeds te maken met een stroomstoring? Dan zijn er nog een aantal mogelijke oorzaken. Misschien is er wel sprake van een algehele storing in de buurt. Wip even aan bij de buren en vraag of zij wel stroom hebben. Is dit wel het geval? Dan zit het probleem mogelijk in de elektrische installatie van jouw woning. Ga hier nooit zelf aan prutsen, maar schakel een elektricien in. Hij zorgt ervoor dat jouw stroomstoring binnen de kortste keren verholpen is.