Ben je nog volop in zomerstemming en denk je nog niet aan je verwarming voor deze winter? Toch maar even doen! De lange en koude avonden komen gauw genoeg in zicht. Een pelletkachel biedt je de meest efficiënte warmte die er maar bestaat. Ze heeft het hoogste rendement van alle soorten kachels en geeft bovendien een gezellige warmte af. Wij hebben voor jou een aantal mogelijkheden bij elkaar gezocht als je met pellets wilt verwarmen.

Waarom kiezen voor een inbouw pelletkachel?

Een pelletkachel kopen is een belangrijke beslissing. Overweeg goed welk soort pelletkachel je wilt. Als je weinig plaats hebt in je kamer, is een inbouw pelletkachel ideaal. In tegenstelling tot gewone pelletkachels, worden ze in de schouw ingebouwd. het ziet er uit als een inbouwhaard. Er zijn verschillende soorten inbouw pelletkachels. Zo bestaat er een heel eenvoudige kachel waarbij de pellets via een lade in de kachel worden gegoten. Omdat er niet zo heel veel pellets tegelijkertijd in de kachel kunnen, is dit een ideale kachel om af en toe eens bij te verwarmen. Daarnaast bestaan er kachels die hogerop een laadklep hebben, bijvoorbeeld langs de zijkant van de schouw. Deze kachels kunnen veel meer pellets stockeren.

Kiezen voor een automatisch systeem

Als je voldoende ruimte hebt in je woning, kun je kiezen voor een automatisch voedingssysteem. De pellets worden opgeslagen in een grote container in een aanpalende kamer. De pellets worden automatisch naar de kachel vervoerd. Zo hoef je je lange tijd geen zorgen te maken over je voorraad pellets.

Verschillende opties

Een pelletkachel kopen is meer dan enkel een kachel in huis halen. Het is hét uitgelezen moment om je huidige verwarming te her-bekijken. Wist je dat er pelletkachels, en dus ook inbouw pelletkachels, bestaan met luchtcirculatie? Door een buizensysteem wordt er warme lucht naar andere kamers geblazen. Zo houdt je een groot gedeelte van je huis warm met één kachel. Andere pelletkachels kun je dan weer aansluiten op radiatoren zodat je een soort cv-systeem krijgt. Nog andere pelletkachels zijn de stookketels voor een volledig cv-systeem. Hier spreken we dan al eerder van een pellet-stookketel. Bij nog ander pelletkachels kun je hout en pellets combineren. Zo heb je zelf de keuze hoe je je huis verwarmt.