golfplaten

Daken gemaakt van golfplaten komen in Nederland veel voor. Niet zo zeer bij daken van huizen, maar wel bij die van schuurtjes, of bij bijvoorbeeld nokverhogingen. Uiteraard kan het ook gebruikt worden voor schuine daken van een woning. Het grote voordeel hiervan is dat je dit vaak zelf kunt doen en geen professional nodig hebt om het te leggen. Daarnaast heeft het gebruik van golfplaten nog andere voordelen. 

De duurzaamheid van golfplaten

Duurzaamheid is tegenwoordig een erg belangrijk begrip en daarom beginnen we deze blog daarmee. Golfplaten zijn namelijk erg duurzaam. Zo gaan ze gemiddeld 50 jaar mee, wat het een investering maakt die bijna een leven lang mee zal gaan. Dat is niet alleen prettig voor je portemonnee, maar ook nog eens veel beter voor het milieu. Hoe minder er geproduceerd moet worden, hoe minder uitstoot er zal zijn. 

Vochtregulerend

Een golfplaten dak is tegen werkelijk ieder weertype bestand, wel zo handig als je in een land als Nederland woont. Golfplaten beschikken over een vochtregulerende werking, waardoor het de juiste bescherming kan bieden tegen sneeuw en regen. Ook met extreme hitte en vorst weten de platen goed om te gaan. Geen wonder dat de levensduur van golfplaten daken zo ontzettend lang is. 

Of je nu op zoek bent naar dakbedekking voor een schuur, nieuwbouwwoning of oude boerderij. Een golfplaten dak kan eigenlijk altijd. Het past bij iedere constructie. Daarbij maakt het maakt geen verschil of je nu in een geheel nieuwe of oudere woning woont. Met een golfplaten dak zorg je voor de juiste eyecatcher om jouw woning nog meer te laten opvallen. Een tijdloze dakbedekking die eigenlijk altijd kan.

Brandveilig

Brand in huis is iets wat we allemaal nooit hopen hoeven mee te maken. Toch is het wel belangrijk om op alles voorbereid te zijn. Daarom is het verstandig om zoveel mogelijk brandwerende functies aan je huis toe te voegen. De meeste dakpanplaten van nu beschikken over brandvertragende eigenschappen. Hierdoor verhogen ze de brandveiligheid van de woning en kan het vuur zich minder gemakkelijk en snel verspreiden.

Perfect voor het maken van afdakjes

Een dak van golfplaat is de perfecte keuze voor het creƫren van een stabiel en betrouwbaar afdakje. Golfplaten zijn zeer eenvoudig te monteren en kunnen ook relatief eenvoudig bewerkt worden. Hierdoor kunnen ze geheel naar wens op maat gesneden worden. Op die manier bereik je niet alleen de perfecte maat, maar ook nog eens de perfecte vorm. Het perfecte materiaal dus om jouw afdakje geheel naar eigen wens samen te stellen.