Ga je een badkamer aanleggen dan vergt dit meestal veel werk. Je krijgt ook met allerlei verschillende werkzaamheden te maken, zoals het leggen van waterleidingen, het aanbrengen van tegels en het installeren van sanitair. Enige kennis van zaken is dus wel vereist. Maar niet alleen kennis is belangrijk om je werkzaamheden snel en goed uit te kunnen voeren. Ook het gebruik van de juiste gereedschappen voor bepaalde klussen is erg belangrijk. Wanneer je dus een badkamer gaat aanleggen, zijn er standaard toch wel bepaalde gereedschappen die je in ieder geval in je gereedschapskoffer hebt moeten liggen.

Schroevendraaiers

De schroevendraaier mag bij vrijwel geen enkele klus ontbreken en dus ook niet bij het aanleggen van een nieuwe badkamer. Daarbij maken we onderscheid tussen een platte schroevendraaier en een kruiskop schroevendraaier. Deze types passen in de verschillende gebruikte schroeven. Wil op een gemakkelijkere manier je schroeven in of uit de materialen draaien, gebruik dan een accuschroefmachine. Hiermee kun je moeiteloos schroeven indraaien zonder dat het je kracht kost.

Moersleutels

Vooral voor het aanleggen van leidingen en het plaatsen van het sanitair zijn moersleutels onmisbaar. De moersleutel is in verschillende maten beschikbaar en past daardoor om alles soorten moeren. Je kunt daarbij de klemkoppelingen om de leidingen goed strak aandraaien. Voor nog meer grip kun je ook een bahco gebruiken. Een bahco is een Engelse sleutel en deze kan door middel van een wormwiel naar grootte ingesteld worden. Als je een bahco in je bezit hebt, hoef je niet een hele set moersleutels in alle maten te hebben, want met de verstelbare sleutel kun je alle moeren van alle maten vastdraaien.

Waterpas

De waterpas is een heel belangrijk meetinstrument. Vooral badkamervloeren moeten heel iets hellend lopen, zodat het water naar één bepaald punt kan lopen. Ook bij het installeren van sanitair heb je een waterpas nodig, zodat je niet scheef op een toilet zit of schuin in je douche staat.

Boormachine

Veel sanitair zit aan de muur of de vloer geschroefd. Een goede boormachine is daarbij onontbeerlijk. Je kunt daarmee gemakkelijk in de harde betonnen wanden of vloer boren om gaten voor te boren. Is het beton erg hard, gebruik dan een klopboormachine. De boormachine boord niet alleen, maar maakt ook bewegingen op en neer, waardoor je goed door hard materiaal kunt komen.