In de zomer verlangt iedereen wel naar frisse lucht in huis, maar niemand verlangt hierbij ook naar insecten die zich vrij in huis kunnen bewegen. Daarom is een hor essentieel om de insecten buiten de deur te houden. Omdat je de ramen en deuren vaak opent en sluit, moet je natuurlijk wel een geschikt hor hebben die bij je past.

Horren voor deuren.

Het is belangrijk dat je het geschikte hor pakt die bij jouw budget en behoeften past. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten horren voor deuren. 

1. De hordeur is een draaideur die je naar binnen of naar buiten kunt draaien. Dit hor houdt de insecten erg goed tegen in vergelijking tot de andere horren, maar het is wel lastiger als je even met volle handen naar buiten wilt lopen.

2. De magneethor is ook erg handig, door de magneetjes valt deze gewoon weer terug op zijn plek. In tegenstelling tot de hordeur hoef je deze niet zelf dicht te doen.

3. Als derde heb je de lamellenhor. Dit zijn allerlei lamellen die je aan de bovenkant van je kozijn ophangt. Dit hor is ideaal voor mensen met kinderen, omdat je er zo door heen kunt lopen. Het houdt de vliegen alleen niet optimaal tegen.

4. Als vierde heb je de rolhor. Dit is een hor die zich opschuift in een soort cassette. Hij wordt met een geleider op de grond gebracht. Dit hor is erg onhandig, omdat deze vaak niet soepel loopt en omdat je hem goed schoon met houden. Het is wel de goedkoopste optie.

5. De plisséhor is het meest populair. dit is een hor die werkt als een schuifdeur en erg gemakkelijk open en dicht gaat. Het is wel een vrij dure optie.

Welk hor moet je nu kopen? De plissé hor is erg aan te raden als je wat meer geld te besteden hebt en je een duurzaam hor wilt. De rolhor moet je erg goed onderhouden, maar het is wel de goedkoopste optie. De lamellenhor is erg aan te raden als je veel door de deur gaat, omdat je het niet handmatig hoeft te sluiten.

Horren voor ramen.

Er zijn ook veel verschillende soorten horren als het gaat om ramen. Een dakraam of een draairaam. Ze hebben allemaal een ander soort hor nodig.

1. Een inzethor is geschikt voor een raam die je kunt opendraaien en openkiepen. Je klemt hem zonder enig boor of schroefwerk tussen je kozijnen. 

2. Als tweede heb je de raamrolhor. Dit hor heeft als voordeel dat je het makkelijk in en uit kunt klappen. Een extra optie is een raamrolhor met een veervertrager, zodat hij niet in één keer openschiet of dichtklapt. 

3. Horgaas is het snelst en het makkelijkst van allemaal. Met klittenband kun je het overal op monteren. 

4. De duoplisséhor is geschikt voor de meeste dakramen en is makkelijk te monteren of te demonteren. 

welk raamhor moet je nu kopen? Een raamrolhor of een plisséhor zijn allebei geschikt voor naar buiten draaiende ramen. Alle horren zijn geschikt voor naar binnen draaiende ramen, behalve de plisséhor. Voor dakramen zijn de plisséhor en de raamrolhor van toepassing.