De gemiddelde garage beschikt nog over traditionele verlichting

Bekijk een gemiddelde garage als je die binnenkomt en de kans is groot dat je aan het plafond nog de oude, traditionele tl-verlichting ziet hangen. Als het jouw eigen garage betreft, is het tijd om op korte termijn in te grijpen. Want de garage met de oude varianten tl-buizen verlichten is behoorlijk uit de tijd. Een veel beter alternatief zijn led tl buizen. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt led verlichting in de garage nu zo aantrekkelijk?

Met led een hogere lichtopbrengst

Ouderwetse fluorescentielampen ofwel de oude tl panelen hebben een vrij hoge mate van inefficiëntie als je ze goed vergelijkt met de huidige generatie led tl buizen. Dit komt vooral doordat de oudere tl-lampen en armatuur een volledige stralingshoek van 360 graden hebben. Vanuit energietechnisch oogpunt is dit jammer, omdat hierdoor minstens 40 procent van de lichtvoorziening verloren gaat. Dit leidt dus tot een aanzienlijk verlies aan licht én ook aan energie. Bij led tl buizen is een reflector ingebouwd, die zorgt dat de straling binnen een hoek van 180 graden blijft. hierdoor verspreid het licht zich veel efficiënter over de ruimte. Hierdoor is er aanzienlijk minder energie nodig om dezelfde lichtintensiteit te genereren als de ouderwets tl buis. Omgerekend naar procenten kan een led tl buis hierdoor tot wel 200 procent energiezuiniger branden dan de vroegere led-lampen. Dit bespaart flink veel energie, daarmee geld en is dus ook een stuk beter voor het milieu.

Soorten led-armaturen voor in de garage

Zoek je goede led-lampen voor in de garage, dan zijn er tegenwoordig tal van opties. Zo kun je kiezen voor rechthoekige of vierkante led-panelen of langwerpige tl-buizen van led. Het is aan te raden om sowieso te kiezen voor waterdichte led-panelen of buizen: mocht er ooit lekkage in de garage ontstaan, dan loop je geen risico op kortsluiting of brand. Verder zijn er led armaturen voor garages met of juist zonder systeemplafond verkrijgbaar. Hoe jouw plafond ook opgebouwd is, kies voor de juiste armatuur en accessoires en laat je hierover – als je er zelf niet zoveel verstand van hebt – goed adviseren door een expert op het gebied van tl led verlichting. Ten slotte zijn er nog de zogenoemde led bouwlampen. Voor het gebruik in de garage is dit een prima optie. Led bouwlampen staan bekend om hun zeer beperkte energiegebruik en het grote oppervlakte dat ze kunnen beschijnen. Een ideale lam voor in de garage dus!