Allereerst een korte introductie: Eikenvakman.nl is een gespecialiseerde webshop op het gebied van eikenhouten bladen – op maat -, waarbij we leveren in zowel Nederland als België

Met een ruime collectie vind je altijd een eikenhout blad op maat van EIKENvakman.nl precies op jouw nieuwe interieurproject afgestemd is.  Natuurlijk vertellen wij jou graag wat meer over onze bijzondere collectie eiken bladen. Natuurlijk zijn de meeste mensen wel bekend met de verschillende soorten eikenhout, zoals rustiek en foutvrij, en ook de diverse diktes van het hout spreken voor zich. Vandaar dat wij graag wat meer vertellen over de soorten afwerkingen waar je bij ons voor kunt kiezen!

Voor welke afwerking ga jij?

Je hebt – naast geschaafd, onbehandeld en finish geschuurd’ de mogelijkheid uit diverse afwerkingen, die allemaal zorgen voor een unieke look en een bijzonder accent van jouw eiken blad. De afwerking die het meest gekozen wordt is uiteraard ‘geschaafd & onbewerkt’, maar tegenwoordig is voor het (op)borstelen van het blad, waardoor de houtnerven extra duidelijk zichtbaar worden, een populaire afwerking. Dit zorgt voor een eiken blad met een wat stoerder karakter. Vind jij deze look mooi en wil je liever ‘nog een stapje meer’, dan is een gezandstraald eiken blad echt iets voor jou. Dit effect lijkt een beetje op borstelen, alleen is het effect dan nog wat meer zichtbaar, voor een super stoer eiken blad. 

Ben je gek op die mooie kleurtint van ‘oud eikenhout’, dan is de afwerking geborsteld en gerookt echt iets voor jou. Naast het borstelen van het blad, wordt het eikenhout daarna ook nog eens gerookt. Het roken zorgt ervoor dat het verouderingsproces versnelt, waardoor het eikenhout die mooie donkere oud eikenhout kleur krijgt. 

Of toch een paneel?

Wil je gaan voor de afwerking ‘geschaafd & geschuurd’ en ga je zelf met het hout aan de slag, dan moet je zeker ook even een kijkje nemen bij onze panelen. Een eiken paneel kopen bij EIKENvakman is namelijk wat voordeliger, aangezien deze in een beperkt aantal vaste maten geleverd worden. Naast een scherpe prijs kunnen wij de panelen een stuk sneller leveren. Ook de panelen bieden wij aan in foutvrij en rustiek, met zelfs de toevoegingen ‘extra rustiek’ en ook vingerlas panelen bestel je eenvoudig & voordelig online!