Kies voor een zelfgebouwd houten hondenhok

Een hondenhok kunt je tegenwoordig met een paar klikken op de knop kopen via allerlei webshops. Dat is lekker makkelijk. Maar zelf een hondenhok maken van hout is toch veel leuker? Je kunt jouw fantasie dan de vrije loop laten gaan en een volledig eigen model en ontwerp maken. Verder is een voordeel van het maken van een houten hondenhok het feit dat deze een natuurlijke uitstraling heeft. Daardoor is een houten hondenhok goed in de tuin, maar ook prima in een woonkamer te gebruiken.

Inspiratie opdoen voor het ontwerp van het hondenhok

Betontriplex kopen voor het maken van een houten hondenhok is hoe dan ook een prima idee voor de klusser die zelf een fraai, waterdicht én sterk hondenhok wil maken voor in de tuin of woonkamer. Een brede inspiratie voor soorten en stijlen hondenhokken kun je heel eenvoudig online opdoen, door via Google te zoeken op voorbeelden van (zelfgemaakte) hondenhokken. Om dat hondenhok vervolgens zelf van betontriplex na te maken! En natuurlijk houd je bij het ontwerp goed rekening met het soort hond waarvoor je het hok bouwt. Hoe groter de hond, hoe meer ruimte er uiteraard nodig is. Je wilt jouw hond toch immers niet in een te smal of oncomfortabel hondenhok zien verpieteren?

Benodigde materialen voor een houten hondenhok

Welke soort hout kun je het beste gebruiken voor het ontwerpen en bouwen van een eigen hondenhok? Betontriplex is hiervoor een geschikt materiaal. Betontriplex is plaatmateriaal met een epoxy afwerklaag, die in verscheidene diktes verkrijgbaar is. De epoxy zorgt voor een harde, waterafstotende laag, die voorkomt dat het materiaal water doorlaat. Betontriplex staat erom bekend dat dit materiaal zeer sterk en bijna niet stuk te krijgen is. Verder valt betontriplex goed te monteren op andere houtsoorten en kan dit materiaal goed bewerkt worden met de zaag. Een bijkomend voordeel, en dat maakt dit materiaal zeer populair in gebruik, is dat betontriplex een gladde oppervlakte heeft. Daardoor is dit triplex prima te gebruiken voor allerlei soorten toepassingen. Ten slotte is betontriplex niet alleen duurzaam materiaal dat lang meegaat, maar eenvoudig te kopen via een online houthandel. Zorg er bij online aankoop natuurlijk wel voor dat je de platen in de juiste afmetingen bestelt.