Tijdens het renoveren van je huis maak je gebruik van allerlei producten om goed aan de slag te kunnen, maar welke zijn nou eigenlijk onmisbaar bij de klus? Hier vind je 5 veelgebruikte materialen.

Boormachine

Een professionele boormachine waarmee je goed de muren kunt boren/slopen is een belangrijk onderdeel bij veel verbouwingen. Laat je in de winkel adviseren voor het juiste type met de juiste boren voor de klus. De boormachine moet in ieder geval geschikt zijn om door steen en beton te gaan. Vooral voor sloopwerk kan je het beste op zoek gaan naar een breekhamer.

Bandschuurmachine

Wanneer allerlei oppervlaktes geschuurd moeten worden is het belangrijk om deze machines te gebruiken. Je kunt diverse soorten schuurpapier vastzetten om zo grof of fijn te schuren. Dit scheelt enorm in handwerk. Zorg voor een goede ventilatie en mondkapjes, want de lucht met fijnstof die vrijkomt is slecht voor de longen.

Bouwlift

Wanneer je allerlei materialen en spullen op een hogere verdieping en/of flat moet brengen dan kan een bouwlift veel hulp bieden. Deze besparen je veel onnodig gesjouw en kunnen meestal recht voor de ingang/deur gezet worden waardoor je flink wat tijd bespaart. Een bouwlift kan je bij diverse zaken huren.

Container

Om je gemak nog wat meer te vergroten kan je bij de verbouwing gebruik maken van een container om zo alle rommel weg te gooien en zo makkelijk dit af te laten vervoeren. Dit bespaart ook weer ritjes met bijvoorbeeld een aanhangwagen die toch weer een stuk kleiner is.

Rolsteiger

Bij jouw werkzaamheden aan de gevel(s) of dak(en) is een rolsteiger onmisbaar. Deze brengt veel gemak door de robuustheid waardoor je overal makkelijk bij kunt komen zonder dat je met trappen of andere producten aan de gang moet. Als je een stuk verder moet werken hoef je alleen maar de rolsteiger verder te duwen zonder dat je de hele boel opnieuw moet installeren/vastzetten. Doordat je hele huis niet omgeven is door steigers bespaar je ook weer ruimte en de tijd die nodig is om dat allemaal op te bouwen.