Nieuw huis, maar nog niet helemaal naar smaak? Dat wordt verbouwen. Bij een verbouwing komt ontzettend veel kijken, ook dingen waar je misschien niet direct aan denkt. Om je op weg te helpen staan hier een aantal tips voor wanneer je gaat verbouwen.

1. Huur professionals in en bespaar tijd.

Aannemers en architecten weten wat ze doen, ze hebben er immers voor gestudeerd. Maak gebruik van hun kennis en laat zeker het planwerk en tekenwerk aan de deskundigen over. Ook het zware werk kan het beste door een aannemer geregeld worden. Denk goed na over wat je zelf kunt en wat niet of beperk je tot de leuke klusjes, zoals het uitzoeken van die mooie keuken en het kiezen van het behang.

2. Zorg voor goede materialen.

Meestal heeft een aannemer zijn eigen materialen van goede kwaliteit. Ga je toch zelf aan de slag? Zorg dan voor goed gereedschap en bouwmaterialen, dit zorgt voor meer bouwgemak en veiligheid. Veel materialen kun je goedkoop online aanschaffen, zoals een rolsteiger via steigervoorweinig.nl.

3. Denk goed na over je budget.

Zoek goed uit wat je aan de verbouwing uit kan geven. Bespreek eventueel het openen van een bouwdepot bij je bank of financieel adviseur. Als je goed op een rijtje hebt wat het gaat kosten en hoeveel geld jij uit kan en wil geven kan je sneller beslissingen nemen. Houd in je budget ook rekening met onvoorziene kosten.

4. Verhuis pas al het huis helemaal af is.

De ervaring leert dat als je eenmaal in een huis woont dan minder geneigd bent om nog te verbouwen, omdat het dan zo’n rommel en gedoe geeft. Als je de juiste aannemer inschakelt kan hij je precies vertellen hoe lang het gaat duren.

5. Vergeet de tuin niet.

Hoewel het lastig is om je huis en de tuin tegelijk te verbouwen is het goed om vooraf een plan te maken voor de tuin en ook na te denken over het budget voor de tuin. Een tuin heeft het zwaar te verduren als er ook aan de buitenkant van het huis gewerkt wordt, dus die heeft daarna wel wat aandacht nodig. Bovendien maakt een mooie tuin het woongenot compleet.