Veel mensen hebben het idee dat het heel moeilijk is om zelf internet aan te sluiten. Heb jij dat ook? Ik had dat gevoel namelijk wel en toen ik pas geleden ben verhuisd, koos ik voor een alles in 1 pakket. Ook had ik de wens om de installatie zelf te doen. Dit leek me een lastige maar ook leerzame uitdaging.

Voordelen van het alles in 1 pakket
Het grote voordeel van een dergelijk pakket is dat je maar één abonnement hoeft af te sluiten. Je hebt dan televisie, telefoon en internet. Zijn er problemen, of heb je storing, dan hoef je maar één leverancier te bellen en zij lossen het op. Het afsluiten van alles in 1 pakket kan meestal online, dus heel eenvoudig. Je moet wel enkele keuzes maken: onder andere welke tv-zenders je wilt, welke internetsnelheid en welk type telefoonabonnement. Ik koos zelf voor het standaard zenderpakket, snel internet en onbeperkt bellen. Bij het maken van een keuze moet je gewoon logisch redeneren en jezelf afvragen wat je veel gebruikt en wat niet. Binnen enkele dagen krijg je dan per brief of e-mail de bevestiging van je afgesloten abonnement. Ook krijg je snel een pakket toegestuurd met daarin een modem, kabels en een handleiding.

Hoe gaat de installatie?
Nadat je het pakket hebt ontvangen zijn er twee mogelijkheden: zelf installeren of een monteur laten komen die alles installeert. Ik koos voor zelf installeren en daar heb ik geen spijt van gekregen. Ten eerste bespaar je een aardig geldbedrag. Het laten komen van een monteur kost minimaal 100,- euro. Ten tweede is het leerzaam, omdat je meer inzicht krijgt in het pakket en ook sneller problemen kan oplossen, als er later een keer storing is. Bij mijn pakket zat een handleiding die de installatie stap voor stap, met duidelijke afbeeldingen uitlegde. Ook stonden er handige links naar filmpjes op internet, waarin het nogmaals duidelijk werd uitgelegd hoe de installatie in zijn werk gaat. Daarnaast zijn de alles in 1 pakketten praktisch hetzelfde bij de internet providers.

De installatie zelf
Ik heb de installatie gedaan met behulp van een duidelijke instructievideo. Eerst heb ik de modem aangesloten in de meterkast, met behulp van de bijgeleverde kabels. Na het aanzetten van de modem werden automatisch de abonnementsgegevens opgehaald. Dat duurde wel even maar na een tijdje brandden alle lampjes en kon ik de verschillende opties verder installeren. De modem heb ik gebruikt als WIFI punt en zo had ik in korte tijd internet geïnstalleerd. Het viel me echt reuze mee en het geeft veel voldoening om het zelf te doen. Ik kan je dit dan ook echt aanraden!

Bron: Voor het goedkoopste internet ga je naar Overstappen.nl