Basisset gereedschap handig voor elke doe het zelver!

Voor iedereen die regelmatig aan het klussen slaat is een basisset gereedschap geen overbodige luxe. Hier zitten namelijk allerlei soorten gereedschap in die je kunt gebruiken voor de meest voorkomende klussen in en om het huis. Een basisset gereedschap bestaat onder andere uit de volgende gereedschappen:

– Een rolmaat
– Verschillende soorten schroevendraaiers zoals een kruis of platte kop en niet te vergeten spanningszoeker.
– Een accuboormachine. Deze gebruik je voor het boren in allerlei houtsoorten maar ook om schroeven in het hout te draaien. Heel handig en doordat deze op een accu werkt kun je deze heel gemakkelijk overal gebruiken.
– Bitjes die je kunt gebruiken om met de accu boormachine verschillende soorten schroeven in te draaien.

Een basis gereedschapsset bestaat uit veel meer dan een hamer en een nijptang

Als we het over een set gereedschap hebben voor de doe het zelver, dan is het eerste waar we aandenken een hamer en een nijptang en ook die behoren inderdaad tot het basis gereedschap. Toch zijn er nog veel meer gereedschappen die horen bij een basisset. Een klopboormachine mag uiteraard ook niet ontbreken als basis gereedschap voor een doe het zelver. Met een klopboormachine kun je gaten boren in beton of een stenen muur. Doordat de klopboormachine genoeg capaciteit en kracht heeft gaat deze redelijk gemakkelijk door het materiaal zoals steen en beton heen. Het is wel verstandig om eerst even te kijken welke boor je in de boormachine moet doen.Voor het boren in steen heb je bijvoorbeeld een speciale steen boor nodig. Een paar andere gereedschappen die niet mogen ontbreken zijn steek of ringsleutels, een waterpomptang en een draad striptang. De waterpomptang gebruik je om bouten en moeren vast of los te draaien. Dit kan je in sommige gevallen ook proberen met een steeksleutel

Een basis gereedschapsset waar een beginnende doe het zelver gelijk mee aan de slag kan gaan

Het is belangrijk dat een beginnende doe het zelver het juiste gereedschap direct bij de hand heeft. We hebben al een aantal gereedschappen en hulpmiddelen benoemd die er in een basisset zitten. Toch hebben we een onderdeel nog niet gehad en dat zijn namelijk de zagen. In een basisset horen een hand en ijzerzaag te zitten en eventueel ook nog een schrobzaag. Een ijzerzaag is heel handig als je een afvoerpijp of een buis van de elektra door moet zagen. Een handzaag gebruik je voor het zagen van bijvoorbeeld houten platen of balken.