Eenvoudige oplossingen om zelf een scheidingswand te plaatsen

Wil je, je woonkamer anders indelen of wil je een extra kamer creëren, dan kan het plaatsen van een scheidingswand de oplossing zijn. Hoewel dit klinkt als een klus voor echte professionals is dit niet het geval. Het plaatsen van een scheidingwand is eenvoudiger dan je denkt.

Scheidingswand plaatsen op verschillende manieren

Wanneer je een wandje wilt plaatsen, dan zijn er verschillende manieren om dit klusje te klaren. Je kunt bij het plaatsen van een scheidingswand bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van gips(vezel)platen en MDF-wandpanelen.

Gipsplaten

Wanneer je een scheidingswand gaat plaatsen, dan kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van gipsplaten. Gipsplaten laten zich snel verwerken, waardoor het wandje plaatsen in korte tijd klaar zal zijn. Bij het gebruik maken van gipsplaten maak je gebruik van een houten stijl- en regelwerk, waar de platen vervolgens tegenaan gemonteerd worden. Maak gebruik van gipsplaten van minimaal 9,5 cm dik. Deze platen zijn eenvoudig op maat te snijden met behulp van een stanleymes. Wanneer je een scheidingswand wil plaatsen in een vochtige ruimte dan kun je zelfs gebruik maken van een speciale waterafstotende gipsplaten.

Wandje plaatsen van hout

Een scheidingwand plaatsen kan ook door gebruik te maken van MDF-panelen. MDF-panelen bestaan uit samengeperste vezels en zijn daardoor erg duurzaam. Het gebruik maken van MFD-panelen heeft ook nadelen. Zo zuigen de zijkanten van de panelen vocht op, waardoor het dus van groot belang is dat deze goed voor behandeld worden.

Cellenbetonblokken

Een scheidingsmuur bouwen kan ook door gebruik te maken van cellenbetonblokken. Het voordeel van deze blokken is, is dat het materiaal licht in gewicht is en sterk isolerend. Daarnaast zijn de blokken eenvoudig te verwerken. Je kunt de blokken niet alleen op elkaar metselen, maar de blokken zijn ook goed aan elkaar te lijmen, waardoor een scheidingsmuur bouwen goed te doen is voor de gemiddelde klusser.

Welke scheidingswand plaatsen?

De keuze voor het plaatsen van een scheidingswand zal sterk afhangen van de ruimte en het doel van de wand. Zo zal de ene wand meer geluid tegen houden dan de andere, maar welke van de drie opties je ook kiest, een wandje plaatsen kun je zelf.