Huizen met enkel glas, wat simpelweg uit een glasplaat bestaat kan de warmte in de zomer niet weren en in de winter kan enkel glas de warmte niet binnenhouden. Al is de woning binnen nog lekker warm, de koudestraling kan altijd nog binnen gevoeld worden door het enkel glas. Bovendien kan er met warme lucht binnenshuis, wat in contact komt met eenvoudig enkel glas condensatie optreden. Daardoor kiest men tegenwoordig vaker voor dubbel glas laten plaatsen, wat bestaat uit minimaal twee glasplaten met isolerende luchtspouw ertussen. In de zomer kan de woning sneller afkoelen en in de winter hoef je minder te stoken, doordat er goede isolatie in het huis, door het dubbel glas aanwezig is.

Veel voordelen om dubbel glas te laten plaatsen

Naast dat het de energiekosten flink verminderd door dubbel glas, is er bijna geen condensatie op ramen meer, doordat de koude luchtafvoer minder is. Dubbel glas is tevens ook inbraakwerend. Meer voordelen om dubbel glas laten plaatsen zijn:

  • Duurzamer wooncomfort
  • Comfortabeler wonen
  • Geluidswering
  • Veiligheid
  • Hogere isolatiewaarde
  • Waardestijging van de woning

Hoogrendementsglas

Er zijn diverse soorten dubbel glas met verschillende isolatiewaarden.
Men kunt kiezen uit gewoon dubbel glas met droge lucht, maar de meeste mensen maken de keuze uit de HR+ glas, HR++ of HR+++ glas ( drie lagen). HR staat voor Hoog Rendement en meer plusjes betekent een duurdere, hogere en betere isolatie. Het metaallaagje aan de binnenkant van de glasplaten (coating) van HR glas zorgt ervoor dat de warmte uit het huis weerkaatst wordt, maar zonlicht doorgelaten wordt. De luchtspouw wordt gevuld met edelgas (argon), of een mengeling van edelgassen, waardoor dit mogelijk is.

Besparen op hoge energiekosten

Dubbel glas laten plaatsen is ideaal voor mensen die plannen hebben om op hun energiekosten te willen besparen. De aanschaf van hoogrendementsbeglazing zijn duurder dan gewoon dubbele beglazing, maar het prijsverschil wordt binnen 2,5 jaar weer terug verdient, doordat er € 260 per jaar kan worden bespaard door HR glas, omdat u door de kwaliteit van deze dubbele beglazing minder hoeft te stoken.