Je krijgt een nieuw kind en hebt een babykamer nodig of misschien wil je van je oude slaapkamer wel een inloopkast maken. Het maakt niet uit wat de reden is, het gaat erom dat je wilt weten hoe je dat het beste kan doen. Om te beginnen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Er zijn bijvoorbeeld dingen als loopruimte en kastruimte. In dit artikel wil ik gaan beschrijven hoe je het best kunt gaan beginnen aan je zolder verbouwen. Dit wil ik doen aan de hand van een aantal punten, ik wens jullie veel leesplezier en ik hoop dat we samen kunnen zorgen voor jouw nieuwe zolder slaapkamer!

Onze tips en tricks:

-Op een zolder slaapkamer heb je automatische minder ruimte dan in een normale slaapkamer en je moet de ruimte die je hebt proberen op een juiste manier volledig te benutten. Een zolder heeft bijvoorbeeld meestal een aflopend dak, hier kun je op inspelen door in plaats van een kledingkast of opbergkast op de zolder te zetten, een paar verticale planken van het dak naar de vloer te monteren. Op die manier kun je daar je opbergkast van maken en bespaar je ook nog ruimte.

-Een zolder is vaak stoffig en erg warm of juist heel koud. Dit is niet goed voor de gezondheid van de persoon die daar wil slapen. Daarom moet je zorgen dat er genoeg mogelijkheid tot ventilatie is en dat het dak goed geïsoleerd is om in de zomer de warmte buiten te houden en in de winter te zorgen dat de warmte niet ontsnapt. Je kunt bijvoorbeeld ook denken om in je zolder slaapkamer een airco te plaatsen.

-Als je eraan denkt om te gaan beginnen aan je zolder verbouwen, zorg dan dat je alles goed opmeet en vooruit denkt. Op die manier kun je problemen voorkomen en ook nog je ruimte op de meest efficiënte manier te proberen te benutten. Ga je een nieuw bed, nieuwe meubels en een nieuwe kledingkast kopen, dan is het ook handig om rekening te houden met de juiste afmetingen omdat men op een zolder met schuin dak vaak tegen moeilijkheden aanloopt.

-Als laatste nog een paar extra tips voor het verbouwen van je zolder, loopruimte en mooie verlichting zijn erg belangrijk. Als je verlichting niet goed is maakt het niet uit hoe mooi je meubels wel niet zijn, het gaat er gewoon niet uit zien. Ook is het belangrijk dat je een lamp kiest die niet te warm wordt. En als je bijna geen loopruimte hebt is het gewoon geen fijne comfortabele kamer om in te slapen. En dat is toch echt het belangrijkste.

Ik hoop dat je iets uit dit artikel hebt kunnen halen en wens je enorm veel plezier met het maken van je nieuwe slaapkamer!