Bouwwerken zijn niet altijd veilig, en juist daarom is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief materiaal dat ter ondersteuning kan dienen. Enkel zo kunnen de veiligheid en efficiëntie van de werken gegarandeerd worden! Een steiger is een van de elementen die bij zowat elk bouwwerk op zekere hoogte onmisbaar zijn en daar gebruik van maken is dan ook een must om de werken tot een goed einde te brengen. Maar wat is een steiger nu en wat komt er bij kijken?

Wat is een steiger precies?

Een steiger is eigenlijk een tijdelijke constructie opgebouwd uit verschillende planken (steigerplanken genaamd) en pijpen. Deze constructie wordt gebruikt om uiteenlopende werken uit te voeren, bijvoorbeeld aan gevels, plafonds, enzovoort. Doorgaans wordt een steiger tegen een gebouw of bouwwerk geplaatst om het stabieler te maken en werken eenvoudig uit te kunnen voeren, maar soms maakt men ook gebruik van steigers in een gebouw (denk hierbij aan rolsteigers die vooral in de gereedschapsbouw of industrie toegepast worden).

Steigers worden meestal in opeenvolgende fasen opgezet, afhankelijk van hoe ver het staat met bouw van de constructie. Hoe hoger een gebouw bijvoorbeeld wordt, hoe hoger de steiger zal worden. Hoe dan ook gaat het om een werk dat enkel door specialisten gedaan kan worden, aangezien de veiligheid van dergelijke constructies niet aan het toeval overgelaten mag worden. Zowel de veiligheid van de werknemers als de kwaliteit van de bouwwerken hangen er immers van af!

Steigers door een specialist laten bouwen

Steigers zijn belangrijke constructies bij bouwwerken en moeten dan ook van topkwaliteit zijn. Daarbij is het belangrijk om deze door een expert te laten bouwen. Het bouwen van een stevige woning of gebouw is immers onmogelijk als de steigers niet stabiel zijn! Steigerbouwers moeten dan ook in het bezit zijn van een certificaat steigerbouwer A of B.

Kwalitatieve steigers voor geslaagde bouwwerken

Het spreekt voor zich dat kwaliteit onmisbaar is, zowel bij de constructie zelf als bij de steigers die dat mogelijk maken. Steigers van topkwaliteit kan je krijgen op websites zoals steigerkopen.nl, voor zowat elke situatie en binnen alle prijscategorieën. Hoe dan ook gaat het om een investering die de moeite waard is als je veiligheid en efficiëntie hoog in het vaandel draagt bij het verrichten van grote bouwwerken!