Betonbielzen voor in uw tuin brengen vele voordelen met zich mee. In tegenstelling tot zijn houten broertje gaat de betonnen variant lang mee en is deze niet gevoelig voor het rotten van het materiaal. Daardoor is deze biels bijna geheel onderhoudsvrij. Met de betonnen variant ben je verzekerd van een duurzame biels, die ijzersterk is en ook in weer en wind tegen een stootje kan. Naast de duurzaamheid van het materiaal is beton ook een uitstekende verfraaiing op uw tuin, gezien deze een ongekunstelde aanvulling vormt op andersoortige, natuurlijke materialen zoals steen en hout. Tevens is de betonnen biels voor verschillende doeleinden in te zetten voor de optooiing van voor- en achtertuin.

Het creëren van borders in de tuin

Betonbielzen zijn bij uitstek geschikt voor het creëren van borders in uw tuin. Bijvoorbeeld voor het afschermen van de planten en bloemen van de rest van het gazon. Laat hiermee uw creativiteit de vrije loop voor een natuurlijke overloop van materiaal en tuin. Heeft u er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om van deze bielzen plantenbakken te vormen? Hierdoor zal een fraai en natuurlijk contrast ontstaan tussen tuin en beplanting. Ook kunt u hiermee variëren in hoogte, door de bielzen te stapelen.

betonbielzen ter decoratie

Zet bielzen in als traptreden

 

Door de betonbielzen oplopend te plaatsen in de lengterichting van elkaar, wanneer er zich een hoogteverschil in uw tuin voordoet, ontstaat er een makkelijk te belopen trap. Ideaal om een hoogteverschil mee aan te duiden waardoor deze makkelijk te betreden is zodat u of een ander zich niet per ongeluk verstapt. U zult zien dat deze combinatie van verschillende materialen een mooi samenspel in uw tuin vormt. De keus uit de verscheidene kleuren bielsen, maakt dat er voor iedere tuin een match te vormen is.

Het afbakenen van paden

Ook voor het afbakenen van specifieke stukken grond in uw tuin doen betonbielzen prima dienst. Zo kunt u op deze manier sierlijk de gebaande paden van de beplanting scheiden in de lengte. Hierdoor ontstaat er een natuurlijk overlopende markering tussen tuin en pad. Door de onbevangen en robuuste uitstraling van de betonbielzen creëert u in een handomdraai een tuin die een klassieke en tijdloze ambiance ademt.