Het zit hem in de details

Wanneer je een ruimte aan het verbouwen bent of een klein doe-het-zelf project bent gestart in huis, zal je merken dat je de details zeker niet kunt overslaan. Het zijn juist deze kleine elementen die een ruimte weer gezelligheid en sfeer geven. Door aandacht te besteden aan de afwerking van deze details zorg je ervoor dat je project een professioneel eindresultaat heeft. Er zijn een aantal kleine details die je niet over het hoofd moet zien.

Een likje verf

Heb je net een hele ruimte verbouwd of kleine aanpassingen gemaakt in de structuur van je huis? Dan is het niet verkeerd om de verfkwast meteen in de hand te nemen. Een nieuwe laag verf staat namelijk voor een fris nieuw begin. Zelfs wanneer je het gevoel hebt dat de muren er nog wel prima uitzien kun je toch het beste even aan de slag gaan met een emmer verf. Dit maakt de hele ruimte namelijk weer één geheel en laat alles echt zo goed als nieuw aanvoelen.

Afwerking van elektronica

Je denkt er misschien niet altijd aan, maar het soort schakelmateriaal dat je gebruikt om je elektronica mee af te werken is een belangrijk decoratief element. Je hebt lichtknoppen door je hele huis zitten, dus waarom zou je daar niet wat extra aandacht aanbesteden? Er is schakelmateriaal verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Je kunt dus zelf bepalen wat de kleur en uitstraling is. Ook kun je de keuze maken om een dimmer te installeren in plaats van een simpele lichtknop zodat je de ruimte nog meer sfeer geeft.

De juiste verlichting

Wanneer je toch bezig bent met de afwerking van je elektronica kun je de keuze gaan maken welke lampen er in een ruimte thuishoren. Het type lamp dat je ophangt is namelijk allesbepalend voor de sfeer in een kamer. Ga je voor een gezellige staande lamp met warm licht? Dan vult de ruimte zich met gezelligheid en een knus gevoel. Heb je liever een moderne sfeer in huis? Dan kun je voor een koelere lamp kiezen die misschien in een spot is bevestigd. Door keuzes te maken over je verlichting kun je de sfeer van de ruimte helemaal bepalen.