Uponor Smatrix is een volledig geïntegreerd besturingssysteem voor oppervlakteverwarming en koeling dat beschikt over intelligente besturingstechnologie met een slimme kamerthermostaat. De fabrikant van Uponor perskoppelingen en leidingsystemen overtuigt installateurs en gebruikers door zijn eenvoudige installatie, controle en werking. Daarnaast bespaart het systeem, die handmatige hydraulische aanpassing elimineert, tot 20% energie kosten. De intelligente, zelfsturende besturingstechnologie verhoogt het comfort en zorgt voor een optimaal kamerklimaat. Uponor Smatrix Wave is ​​een geïntegreerd systeem met 51 systeemcomponenten, die kunnen worden aangepast aan de behoeften van nieuwe gebouwen en de daaropvolgende installatie. De intelligente modules regelen de temperatuur voor de levering, kamers en zones, zowel bedraad als draadloos. Installatie, installatie en onderhoud is zo eenvoudig dat er geen extra elektricien nodig is. De gebruikersinterface is ook makkelijk te bedienen. Met de nieuwe Smatrix afstandsbediening kunt u zelfs het persoonlijke welzijnsklimaat overal via een app of internet controleren.

Uponor Smatrix werkt automatisch

Normaal gesproken vereist efficiënte oppervlakte verwarming en koeling minstens een eerste handmatige hydraulische instelling om het systeem in te regelen en het energiegebruik te optimaliseren. Dankzij de AutoBalance-functie doet Smatrix Wave van Uponor dit automatisch en zorgt voor de optimale instelling van het systeem tijdens de installatie. De zelflerende besturingstechnologie doet dit echter niet alleen tijdens de initiële eerste instelling maar bepaalt ook voortdurend de energiebehoeften voor de meest optimale kamertemperatuur in het verwarmings- en koelproces. De parameters van het gebouw (zoals isolatie standaarden of de kwaliteit van de ramen met dubbel glas) en het verwarmingssysteem hoeven niet afzonderlijk te worden beschouwd, aangezien de regeling specifiek de temperatuur in de kamer analyseert. Dit maakt de energie optimalisatie makkelijker, met name bij renovatie waarbij de normaal vereiste invoergegevens zelden compleet zijn.

Gemak en comfort die ook energie bespaart

De permanente automatische hydraulische aanpassing optimaliseert elk individueel verwarmingsschema, zodat alleen de precies benodigde hoeveelheid energie wordt geleverd. Dit bespaart tot 6% energie in vergelijking met conventionele eenzijdige controle, maximaal 12% tegen onevenwichtige systemen en tot 20% tegen onevenwichtige systemen zonder enkele kamer controle. De stabiele radiotransmissie van de draadloze variant maakt een bekabeling overbodig zodat de installatie aanzienlijk vereenvoudigd wordt tijdens de renovatie van de woning. De functie Room Check controleert of alle thermostaten op de verwarmingscircuits correct zijn toegewezen zodat fouten worden vermeden. Het modulaire ontwerp van Smatrix Wave zorgt voor nog meer flexibiliteit, waardoor het systeem op elk gewenst moment verder uitgebreid kan worden.

Slimme extra functies van Uponor

Het Uponor Smatrix Wave PLUS eenzijdig controlesysteem heeft een aantal extra functies, waardoor het bedieningscomfort van het verwarmings- en koelsysteem voor de gebruiker verder wordt verhoogd en de kosten verminderen. De geïntegreerde module voor het beïnvloeden van de verwarmingscurve van de warmtepomp detecteert de verschillen tussen de berekende en vereiste doorvoertemperatuur en past de energieopwekking constant aan op de temperatuur in de ruimten via een dynamische verwarmingscurve. De efficiëntie van de warmtepomp wordt dus verhoogd zonder enige handmatige aanpassing. De Bypass-functie zorgt ervoor dat de output van de warmtepomp constant is, zelfs wanneer de bufferopslag te klein is. Smatrix is ​​niet alleen zelflerend, het activeert ook de systeemdiagnose wanneer de gewenste temperatuur niet bereikt wordt. Dit zorgt ervoor dat de verwarming altijd in het optimale energie-efficiënte bereik wordt gebruikt. Met de sms-module is ook een eenvoudige activering van de kamertemperatuur of een nachtreductie mogelijk. Het geïntegreerde display toont en vergelijkt de ingestelde en actuele temperaturen van de aangesloten ruimtes op de afneembare touchscreen-bedieningsmodule met grafieken. Hiermee kan de gebruiker de instellingen zelf snel analyseren en optimaliseren. Alle gegevens worden opgeslagen op een microSD-kaart. Via dit kaartslot kan Uponor Smatrix Wave ook de gegevens van de installatie, probleemoplossingen en software updates uitwisselen en kan er een back-up van de gehele systeemconfiguratie worden opgeslagen. Meer installatie nieuws vindt u hier