Een lagere energierekening dankzij ledlampen

Ledlampen zijn een slimme keuze als je minder voor je energie wilt betalen. Wist je dat ledverlichting 85% minder stroom verbruikt dan de ouderwetse gloeilamp? Per lamp kun je zo’n vijf euro per jaar besparen op je energiekosten. Ondanks dat ledlampen in aanschaf duurder zijn, kosten ze je op termijn minder geld. Ze gaan namelijk vijftien keer langer mee dan gloeilampen. Ook het vervangen van halogeenlampen is de moeite waard. Welke wensen je qua verlichting ook hebt, het grote assortiment ledlampen biedt uitkomst.

Voor elke situatie de juiste ledlamp

Ledverlichting is geschikt voor alle vertrekken in je huis en af te stemmen op alle gelegenheden. Je kunt ze prima gebruiken in keukens, slaapkamers, halletjes, woonkamers, studeerkamers, badkamers, werkruimtes, garages en schuren. De lampen geven een uitstekende lichtkwaliteit en hebben verschillende maten, vormen en fittingen. Voor iedere sfeer die je in je interieur wilt scheppen is er een geschikt model. Een ledlamp geeft meteen licht, in tegenstelling tot een spaarlamp. Daarnaast knippert ledlicht niet en zie je voorwerpen bij dit licht in hun natuurlijke kleur. Wil je de mogelijkheid om je lamp te dimmen, dan zijn er ook dimbare ledlampen te koop. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar Philips led lampen. Deze geven perfect licht en zijn van een goede kwaliteit. Laat je in de winkel adviseren over de juiste ledlamp en de eventuele vervanging van je huidige dimmer.

Hoeveelheid licht en sfeer

Als je lampen in je woning gaat vervangen is het slim om eerst de lampen te vervangen die het meeste branden. Dat levert de grootste besparing op. Het aantal lumen geeft aan hoeveel licht een ledlamp geeft en niet op elke verpakking staat het vergelijkbare wattage van gloeilampen. Let daarom op dat je noteert welke fitting en welk wattage je oude lampen hadden. Voor de vervanging van een gloeilamp van 40W heb je bijvoorbeeld een ledlamp van 400 tot 500 lumen nodig. Daarnaast duidt het aantal Kelvin bij ledlampen de kleur van het licht aan. De standaard is 2700 Kelvin (2700K). Dit is sfeervol wit licht. Als je een romantische sfeer wenst kun je kiezen voor minder Kelvin. Het licht kleurt dan meer oranje. Kies je voor meer Kelvin, dan kleurt het licht blauwer. Dit is helderder licht.