Verhuizen, de meeste mensen doen het maar een paar keer in hun leven. En voor velen geldt dat dat ook maar goed is want het is een ingrijpende gebeurtenis. Zeker als je naar een heel ander deel van het land gaat verhuizen kan het een grote verandering zijn. Als je je verhuizing door een verhuisbedrijf uit Heiloo laat verzorgen weet je in ieder geval zeker dat alles vlot en op rolletjes verloopt.

Wennen in een nieuwe omgeving
Wanneer je naar een heel ander deel van het land verhuist kan het soms lastig zijn om te wennen aan je nieuwe omgeving. Je kent wellicht geen mensen in je straat en buurt en de kans dat je je eenzaam voelt ligt dan al snel op de loer. Een goede  tip is om je aan te sluiten bij een club of vereniging. Zo leer je op een leuke manier mensen kennen. Ook kan het een leuk idee zijn om je naaste buren uit te nodigen voor een kennismaking. Als je een housewarming voor de familie organiseert, nodig je buren dan bijvoorbeeld de volgende dag uit. Als zij elkaar al wel kennen zal het gesprek zeker snel op gang komen en wie weet klikt het. Je hoeft geen goede vrienden te worden, maar het kan geen kwaad om een goede verstandhouding met je buren te hebben. Dagelijks bij elkaar over de vloer komen is niet nodig, maar als je elkaar eens nodig hebt dan is een goede buur echt beter dan een verre vriend.

Verhuizen met kinderen
Als je met kinderen verhuist dan betekent dit dat ze naar een nieuwe school of dagverblijf gaan met nieuwe kinderen. Dit kan een grote overgang betekenen. Ga als het kan vooraf eens kijken op de nieuwe school. Het is daarnaast aan te raden om als het enigszins kan in een vakantie te verhuizen zodat je kind niet op zaterdag verhuist en op maandag meteen naar een vreemde school moet. Als je kind even de tijd krijgt om aan zijn nieuwe huis, nieuwe slaapkamer en andere omgeving te wennen dan zal de eerste schooldag vast en zeker ook gemakkelijker verlopen.

Zo wordt je verhuizing een succes
Wanneer Joh Post Heiloo je verhuizing keurig heeft geregeld en je bent een beetje gesetteld in je nieuwe huis, dan wordt het tijd om je nieuwe omgeving als je thuis te gaan beschouwen. Verplaats zoveel mogelijk van je activiteiten naar je nieuwe woonplaats, ook als je vorige woonplaats op korte afstand ligt. Ga naar de plaatselijke supermarkt, de bakker en de kapper. Als je voor dit soort dagelijkse en regelmatige dingen steeds naar je oude woonplaats terug gaat zal je nooit wennen in je nieuwe omgeving. Bouw het contact met de buren rustig op. Meteen iedere week op de koffie gaan is meestal geen goed idee omdat deze mensen natuurlijk ook hun werk en hun sociale contacten. Als het klikt tussen jullie zal dit contact zich uiteindelijk vanzelf ontwikkelen tot een prettige verstandhouding.