Betonijzer is een volstrekt onmisbaar product in heel wat bouwwerken. Dat is echter niet het enige waarvoor je betonijzer kan gebruiken. Het is een materiaal dat nog een rits andere mogelijkheden biedt. Wat zijn die mogelijkheden dan zo allemaal? We leggen het even voor je uit.

Als fundering

Het traditionele gebruik is uiteraard als fundering. De ijzeren staven worden gebruikt voor het wapenen van beton en zijn verkrijgbaar onder diverse vormen. Als een mat, gevlochten of aan elkaar gelast. Hoe komt het dat we betonijzer gebruiken als fundering voor beton? Dat komt omdat beton een materiaal is dan an sich bijzonder goed bestand is tegen drukkrachten maar geen verhaal heeft tegen trekkrachten. Dit probleem wordt opgelost door het gebruik van betonijzer wat het beton eigenlijk wapent tegen deze omstandigheden. Dat is dus één van de opties van het materiaal en is voor veel mensen ook waar het verhaald eindigt. Er zijn echter nog wel meer mogelijkheden van het materiaal waar je niet per se meteen bij na denkt.

Als meubel

Betonijzer is niet meteen het eerste waar je aan denkt als het gaat over meubilair. Nochtans is het een materiaal dat met groot succes kan verwerkt worden in tal van meubelstukken. Wat dacht je bijvoorbeeld om het materiaal te gebruiken als stoere tafel- of stoelpoot? Ook voor de ondersteuning van een bureau zijn de ijzeren staven meer dan geschikt. Zeker in de moderne tijd waar de industrial look ontzettend populair is kan je heel wat wegen inslaan met betonijzer. Combineer het met materialen als beton, glas en grof hout en je hebt een interieur in handen waar heel wat mensen een moord voor zouden plegen.

Verwerken in de tuin

Betonijzer wordt niet enkel gebruikt voor de fundering van bouwwerken maar zie je ook vaak terugkomen in en rond het huis. Zo is het een materiaal dat zich perfect leent voor de implementatie in de tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van het materiaal als hek of schutting. Daarnaast kan je het ijzer ook in een vorm naar keuze laten maken om het een houvast te laten bieden voor bijvoorbeeld een klimopplant. Ook als schutting liggen er opties open voor het gebruik van betonijzer. Zoals je ziet zijn de opties dan ook een stuk uitgebreider dan je op het eerste zich zou denken. Aan het eind van de dag komt het dan ook neer op het volgende: de opties worden enkel beperkt door de eigen fantasie en creativiteit.