Gedurende twee jaar heb je onderhandeld met de andere directieleden om ervoor te zorgen dat er naast de parkeerplaats buiten een plek kan komen waar je werknemers comfortabel in de buitenlucht kunnen werken. Je bent er immers van overtuigd dat frisse lucht en de mogelijkheid om in de buitenlucht werkzaamheden te verrichten en ontmoetingen te hebben, de productiviteit en het welzijn van je personeel ten goede komen.
Je hebt daarom al je invloed aangewend om ervoor te zorgen dat het niet bij vage plannen bleef en dat er concrete stappen ondernomen werden om van de gedroomde buitenwerkplek ook daadwerkelijk een realiteit te maken. En niet zonder succes. Het komend voorjaar wordt er begonnen met de aanleg van een nieuwe open ruimte, waar je personeel in de buitenlucht hun werkzaamheden kunnen verrichten.
Samen met de ondernemingsraad en de aannemer ben je om de tafel gaan zitten om te kijken wat voor vereisten er allemaal waren om er voor te kunnen zorgen dat deze nieuwe locatie binnen jullie bedrijf ook werkelijk aan de verwachtingen zal gaan voldoen. Er is gesproken over de mogelijkheid om gedeelde werkplekken te realiseren, maar ook is er gekeken naar de opties om juist de nodige privacy te creëren voor degenen die geconcentreerd aan het werk zijn en zo min mogelijk afleiding willen hebben.
Daarom is er na het nodige beraad voor gekozen om een zone te creëren met verschillende tafels waar besprekingen gehouden kunnen worden, voorzien van schaduwplekken, maar ook voor meer groene zones, waar mensen zelfs met hun computer in het gras kunnen gaan zitten, terwijl ze enthousiast doorwerken aan verschillende projecten.
Voorkom verzakkingen in bestrating en het ontstaan van gaten en kieren
Om ervoor te zorgen dat deze nieuwe werkplek duurzaam is, gemakkelijk te onderhouden is en nog de nodige jaren mee zal gaan, is ervoor gekozen gedeeltelijke bestrating aan te leggen, waarmee ook de circulatie aanzienlijk bevorderd zal worden.
Natuurlijk heb je er op aangedrongen dat alles er verzorgd en goed uitziet. De aannemer raadde je daarom aan om zeker gebruik te maken van betonbanden.
Betonbanden worden op veel plekken gebruikt. Ze zorgen ervoor dat tegels in de grond blijven of dat het grind bij elkaar blijft. Je ziet betonbanden vaak terug bij de aanleg van bijvoorbeeld wegen en stoepen. Ze voorkomen dat tegels inzakken en dat er kieren of gaten ontstaan in je bestrating. Hierdoor blijft alles probleemloos op zijn plek en kun je daarnaast een visueel strakke uitstraling creëren.
Deze uitstraling wil je ook behouden bij de geplaatste betonnen palen waar de schaduwdoeken aan zijn gemonteerd. Een kale paal is natuurlijk niet en ziet er een stuk beter uit wanneer je ervoor kiest om er paalmutsen op te plaatsen. Er zijn verschillende modellen en kleuren beschikbaar en de installatie is erg makkelijk met het gebruik van mortel. Naast een betere visuele afwerking verzekert een paalmuts je ook nog van bescherming tegen bijvoorbeeld betonrot, iets waar niet afgedekt betonwerk van kan lijden als vocht er zijn intrede doet.