Boren in hardhout brengt de nodige risico’s met zich mee, je dient dan ook rekening te houden met verschillende factoren. Laten we beginnen met een van de belangrijkste dingen, een goede boor! Boren in hardhout met een die daar niet voor bestemd is, is nooit een goed idee je hebt hiervoor echt een hardhoutboor nodig. Naast dat het type boor van belang is, is de manier van boren ook erg van belang. Flinke druk zetten bij het boren is niet handig, hierdoor verbrand je je boor sneller en gaat deze dus sneller kapot. Naast dat je niet druk moet zetten doe je er ook goed aan om tijdens het boren van diepe gaten, de boor regelmatig even terug te halen.

Allereerst voordat je begint met boren in hardhout is het belangrijk om te weten welke soorten hardhout er zijn. Bekende hardhoutsoorten zijn Azobe, Angelim Vermelho, Massaranduba en Cloeziana.

Het is van belang om een boormachine te hebben met een laag toerental en een hoge koppelkracht. Bij borenshop.com hebben wij hiervoor verschillende boren die hier uitermate geschikt voor zijn, zo hebben we:

  • Machinale houtboor
  • Azobe slangenboor
  • Vector Forstner Bit Maxicut hardhout boren

Ga je toch proberen om met een gewone boor in hardhout te boren i.p.v. een echte hardhoutboor, dan zul je er al snel achter komen dat dit enkel tijdverlies is. Daarnaast zorgt het er nog eens voor dat je je gereedschap alleen maar kapot boort. Het is dan ook een echte aanrader om een echte hardhoutboor aan te schaffen. Wil je op een zo efficiënt mogelijke en comfortabele wijze boren in hardhout? Dan is het een echte aanrader om een hardhoutboor aan te schaffen. Hierdoor zorg je ervoor dat het boren snel en eenvoudig verloopt en het is daarnaast nog eens een goede investering waar je jaren mee vooruit kan. Bekijk het aanbod van Borenshop.com voor jouw geschikte hardhoutboor.