Bij verschillende banen kunnen je voeten gedurende het werk beschadigd raken. Denk maar eens aan beroepen in de bouw of horeca. Hierbij zijn goede werkschoenen een vereiste. Deze zijn speciaal ontwikkeld om het werk zo veilig en prettig mogelijk te maken. Bij veel beroepsgroepen ben je zelfs verplicht ze te dragen en dienen ze aan een aantal veiligheidsnormen te voldoen. Als je thuis aan het klussen bent, dan heb je die verplichting uiteraard niet, maar ook daar is het aan te raden om jezelf te beschermen. Zeker als je niet een heel ervaren klusser bent, is de kans dat er iets misgaat natuurlijk groter.

Functionaliteit

Werkschoenen zijn met name belangrijk vanwege de veiligheid. Zoals bijvoorbeeld schoonmakers, zij werken vaak op natte voeren die spekglad kunnen zijn. In dat geval is het van belang om veilige werkschoenen te hebben die ervoor zorgen dat er genoeg grip is zodat je niet uitglijdt. Verder is het ook belangrijk dat de schoenen zeer stevig zijn en goed isoleren tegen kou en vocht. In de horeca zijn werkschoenen niet verplicht maar er zijn wel speciale horecaschoenen te krijgen. Het is immers een vakgebied waar je langdurig staat en veel loopt. Deze schoenen geven je voeten extra steun en stevigheid. En in beroepen waar hogere veiligheidsnormen gesteld worden, zoals de agrarische, bouw- en metaalsector, kun je niet zonder werkschoenen zonder stalen neuzen.

Het belang

Door goede schoenen te dragen worden voeten en benen op een goede manier ondersteund en beschermd. Daarnaast kun je bij veel staan ook last krijgen van klachten op andere plekken in het lichaam, zoals de rug, de knieƫn, en ook de benen. Goede kwaliteit werkschoenen vormen daarom een belangrijke basis om blessures te voorkomen.

Het aanbod

Naast de veiligheidsnormen die je werk heeft opgelegd aan werkschoenen, speelt het model uiteraard ook een belangrijke rol. Als je veel knielend werk doet is een lage schoen comfortabel. Je enkel en voet hebben hierdoor meer bewegingsvrijheid. Moet je echter veel klimmen, als je bijvoorbeeld in de bouw werkzaam bent, dan is een hoog model een betere optie. Je hebt veel steun en je enkels worden goed beschermd. En verder kun je kiezen voor werkschoenen met anti-slip of schoenen die waterdicht zijn.