Wat is er nou fijner om tijdens de zomer in heerlijk warme temperaturen buiten in de tuin te zitten? Juist, niets dus. De barbecue mag weer tevoorschijn worden gehaald, vrienden of familie worden uitgenodigd en de hapjes en drankjes staan alweer op de tafel. Allemaal heerlijk natuurlijk, totdat een regenbuitje weer roet in het eten gooit. Om dan telkens de hele boel weer van tafel af te ruimen en van buiten naar binnen en vervolgens weer van binnen naar buiten te gaan, is ook een enorm gedoe. Gelukkig is daar een oplossing voor om onder alle weersomstandigheden buiten te genieten met de hele groep. En wel, de terrasoverkapping.

De terrasoverkapping, wordt soms ook wel gewoon overkapping of veranda genoemd en mensen in Nederland, België en Duitsland hebben dit steeds vaker. Het fenomeen wordt steeds populairder, omdat het ten eerste een mooie en luxe aanvulling op de tuin. Daarnaast is het met een terrasoverkapping mogelijk om niet alleen met warm weer te genieten van je tuin, maar ook met minder goed weer. Eigenlijk het hele jaar door kun je buiten in de tuin vertoeven. Dit is al helemaal mogelijk als je schuifdeuren, die veel licht doorlaten, makkelijk te bedienen zijn en wind van buiten tegenhouden, toevoegt aan de overkapping. Van een simpele terrasoverkapping, naar een tuinkamer. Ideaal toch?

Bovendien kunnen tuinmeubels natuurlijk droog staan, hoeven de kozijnen minder vaak onderhouden te worden en is er sprake van een betere isolatie in de zomer én winter. Er zijn bedrijven als Ri-Jo die dit soort terrasoverkappingen produceren. Het bedrijf werkt met een tweetal verschillende uitvoeringen. Allereerst is er de zelfbouw, waarbij het – hoe logisch ook – ideaal is om zelf te gaan bouwen. Deze zelfbouw terrasoverkapping kent standaard afmetingen en is verkrijgbaar met polycarbonaat dak. De tweede optie is de Topline terrasoverkapping die een extra stevige goot heeft. Door het gebruik van slechts twee staanders, heeft degene in de tuin een vrijer uitzicht en meer ruimte. Ook het glazen dak zorgt voor strakkere look.

De terrasoverkapping kan met schuifdeuren worden aangevuld, maar ook met een zijspie. Hiermee is er de mogelijkheid om het schuine gedeelte dicht te maken. Als de zijkant helemaal dicht moet, is er ook nog de zijwand. Bovendien passen ook verandazonweringen, verlichtingen (LED-verlichting), en terrasverwarmingen binnen het ruime assortiment van Ri-Jo.