De slaapkamer is natuurlijk dé plek bij uitstek om heerlijk te ontspannen. Daarom is het fijn om van deze ruimte een relaxte en behaaglijke kamer te maken. En daar hoeft niet eens veel energie en moeite voor gedaan te worden. In dit artikel handige tips voor een praktische indeling en inspiratie voor het inrichten van uw slaapkamer.

U hoeft geen binnenhuisarchitect te zijn om de slaapkamer stijlvol of mooi in te kunnen richten. Een geslaagde slaapkamer inrichting begint bij het handig indelen van de ruimte. Zorg ervoor dat de kledingkast bijvoorbeeld niet in de weg staat, maar in een mooi hoekje geplaatst kan worden. Als het mogelijk is, kunt u ook een kast laten inbouwen. Of indien u nog een extra slaapkamer over hebt, kunt u een kledingkast daar plaatsen om meer ruimte in de slaapkamer te creëren. Wilt u van het bed een echte eyecatcher wilt maken, plaats deze dan middenin de kamer tegen de muur met aan weerzijden esthetische nachtkastjes. Plaats twee mooie lampen aan beiden kanten van het bed om de buitenzijden op te lichten.

Maak van uw bed een eyecatcher

Met kleur kunt u de sfeer van de slaapkamer ook bepalen. Stijlvol en goed gekleurd beddengoed kan zeer karakteriserend zijn. Wollen dekens zijn niet meer van deze tijd, een luchtig dekbed in een mooie hoes wel. Zoekt u een mooi exemplaar, kijk dan eens bij www.lusanna.nl. Hier treft u goede dekbedden aan die ook nog eens betaalbaar zijn. Het oog wil natuurlijk ook wat, maar comfort is niet minder belangrijk. Als u een boxspring heeft of een elektrisch tweepersoonsbed, kan het vervelend zijn als u twee losse matrassen op het bed heeft liggen. Vaak kruipen de matrassen van elkaar af en komt er een split tussen de matrassen. Ook al heeft u een topmatras er bovenop liggen. Een oplossing hiervoor is een split topdekmatras aan te schaffen. Split topdekmatrassen bewegen mee met bijvoorbeeld een verstelbare boxspring, waardoor de toppers ook niet van elkaar afschuiven. Neem eens een kijkje op www.lusanna.nl voor een goed exemplaar. Heeft u een keuze gemaakt, maak de slaapkamer dan af met een bijzonder schilderij. Of maak de ruimte persoonlijker door bijvoorbeeld leuke foto’s op canvas af te drukken en deze speels op de wand te plaatsen.