Een schutting is meer dan alleen de erfgrens van je tuin. Met een schutting creëer je privacy en sfeer. Door niet simpelweg de lijn van de tuin te volgen, maar een aantal leuke hoekjes te maken kun je je tuin een totaal ander aanzicht geven. Een traditionele houten schutting vraagt uiteraard om onderhoud: het hout dient behandeld en verzorgd te worden met olie, was of andere producten en is kwetsbaar voor weersomstandigheden en zonlicht. Heb je geen zin in gedoe, maar wil je wel de natuurlijke look van een houten schutting, dan is een composiet schutting een prima alternatief. Composiet heeft de voordelen van hout in zich, zoals uitstraling, kleur en robuustheid maar is nagenoeg onderhoudsvrij. Bovendien is composiet een zeer duurzaam materiaal en daardoor minder belastend voor het milieu.

Woodcomposiet, wat is dat?

Wat is een composiet schutting eigenlijk? Woodcomposiet bestaat uit natuurlijke houtvezels die versterkt zijn met toxivrije high-densitity polymeren. Woodcomposiet ziet eruit als hout, maar heeft niet de bekende nadelen: het rot niet, verkleurt niet en kent geen splinters. Kort gezegd heb je dus wel de lusten maar niet de lasten. Op Woodcomposiet.nl vind je een uitgebreid assortiment. De schuttingen zijn in een veelvoud aan kleuren leverbaar, zodat je je tuin kunt voorzien van het juiste kleuraccent. Je kunt kiezen uit kant en klare tuinschermen in verschillende afmetingen. Doordat de schermen zijn voorzien van maar liefst 4 aluminium dwarsliggers bestaat er geen kans dat het scherm krom trekt, zoals bij een houten schutting.

Helemaal zelf doen

Het interessante van deze leverancier is dat je bij hen ook kunt kiezen voor een zelfbouwschutting om volledig je eigen plan te volgen. Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar. Het materiaal is gemakkelijk met een handzaag op maat te zagen en je plaatst het in een handomdraai. Als je de losse onderdelen zelf samenstelt, kun je er voor kiezen om met meer dan 1 kleur te werken. Door te werken met banen van wisselende breedte in een afwijkende kleur ontstaat er meer diepte in je tuin. Tactisch geplaatste grote groene planten in combinatie met vlakken in een afwijkende kleur geven een zeer speels effect aan het ontwerp van je terras. Wil je volledige privacy in je achtertuin, kies dan voor het tand-en-groef stapelplankensysteem. Dit biedt je de mogelijkheid om je composiet schutting helemaal af te schermen voor pottenkijkers. Enthousiast geworden? Klik dan hier voor meer informatie en prijzen.