kleine details in badkamer

Wil jij jouw badkamer opfrissen met een nieuwe stijl? Laat jezelf dan inspireren met de nieuwste badkamertrends voor 2021. Ga daarna zelf aan de slag om jouw droombadkamer te realiseren.

Een kleurtje op de kranen

Kranen zijn in steeds meer kleuren beschikbaar en komen steeds vaker in ons interieur terug. Het is begonnen in de keuken maar ook in de badkamer zijn de kleurrijke kranen gearriveerd. Wat mij betreft geweldig want hoe fijn is het om een heerlijke douche te nemen onder een gouden regendouche. Een regendouche in zwart kende we al een tijdje maar kleuren zoals goud en koper zijn nu ook beschikbaar. De kleur koper is een echte sfeermaker, het is namelijk een warme kleur. Combineer het met een beige of een grijze badkamertegel.

Zwart wordt steeds populairder

Zoals ik al aangaf zijn er al een hoop zwarte badkameronderdelen beschikbaar zoals een zwarte regendouche maar ook in 2021 trekt dit door. Je kan zwart op diverse manieren toepassen in de badkamer. Bijvoorbeeld een douchecabine of inloopdouche met een zwart profiel en bevestigingen. Dit gaat goed bij een industriële badkamer stijl. Deze stijl is geïnspireerd op de deuren en ramen van oude fabrieken. Een andere optie is een badkamermeubel in zwart te combineren met een zwarte wastafelkraan. Wil je nog iets verder gaan? Kies dan voor een zwart toilet met een zwart bedieningspaneel.

Badkamer met natuurlijke elementen

Dit is een trend waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan houtlook tegels. Deze kunnen goed gecombineerd worden met een wastafelmeubel in houtlook. Maak het geheel af met een natuurstenen waskom. Wil je meer natuursteenlook in de badkamer dan kan je de houtlook tegels vervangen voor natuursteenlook tegels.

Botanische trend

Een leuke toevoeging op de natuurlijke badkamer is de botanische trend. Plaatst wat planten op het badkamermeubel of in de badkamerkast. Is dat niet genoeg groen voor jou? Plaats dan een grote kamerplant in de badkamer. Deze trend brengt de badkamer tot leven en het is goed voor het zuurstofgehalte.

Combineren van badkamertegels

Er is genoeg keuze als het gaat om badkamertegels en wellicht kan je niet kiezen. Dus waarom zou je niet tegels combineren? Ben creatief want alles kan. Kies ervoor om speelse vormen te gebruiken, combineer diverse kleuren voor een mooi contrast en speel met formaten. Gebruik kleine en grote tegels. We zien vaker 6-hoekige tegels en metrotegels. Dit zijn beide speelse tegels die de rechte lijnen in de badkamer doorbreken.

Wil je nog meer inspiratie opdoen neem dan eens een kijkje op de website van Maxaro.nl.