sikkens

Schilderen, voor de meeste van ons niet de meest populaire klus in en rond het huis. Wil je echter dat je hout beschermd wordt, dan zul je dit toch regelmatig moeten doen. Hoe regelmatig ligt een beetje aan de soort verf die je gebruikt. Nu zijn er grote verschillen tussen merken onderling, zowel qua kwaliteit als qua bewerking. Nu hebben wij al wat vooronderzoek voor je gedaan en zijn we tot de conclusie gekomen dat Sikkens verf kwalitatief boven de meeste merken uitsteekt. Waarom? Dat lees je hieronder.

De criteria

Hoe beoordeel je nu de kwaliteit van verf? De zaken waar wij naar hebben gekeken is hoe lang gaat de verf mee? Wat is de kwaliteit, kan de verf tegen een stootje? Hoe milieubewust is de verf? Deze 3 zaken zijn voor particulieren die af en toe iets buiten moeten schilderen eigenlijk de belangrijkste zaken om rekening mee te houden.

10 jaar onderhoudsvrij

Zoals gezegd zijn de meesten van ons niet heel erg gek op schilderen, dus als je dat doet wil je dat het niet snel daarna opnieuw moet gebeuren. Dat is dus bij Sikkens verf inderdaad niet nodig. Vooral hun hoogste segment verf, zoals de Rubbol XD High Gloss, is 10 jaar onderhoudsvrij. Dit betekent dus, dat als je die verf goed hebt aangebracht, je er 10 jaar lang geen omkijken meer naar hebt. 

Bindmiddeltechnologie

Door de unieke bindmiddel technologie is het mogelijk om tot 10 jaar onderhoudsvrij te zijn. Dat betekent 10 jaar bescherming tegen UV- en weersinvloeden, zodat je langer kunt genieten van strak schilderwerk. Belangrijk is wel dat je de juiste stappen neemt tijdens het schilderen. Daarnaast is het van belang dat de ondergrond in goede staat is. Tevens is het gebruik van de juiste primer of grondverf ook van belang.

Biobased

Daarnaast is het noemenswaardig dat de verf van Sikkens ‘biobased” is. Dat betekent dat de verf minimaal 40% herwinbare materialen bevat. Dat is beter voor het milieu en zorgt dus in grote mate voor meer duurzaamheid. Akzo Nobel, de producent van Sikkens, heeft dit certificaat in ontvangst genomen op 21 maart 2019. Het biobased certificaat is geldig tot en met 21 maart 2024. De test en het onderzoek zijn gedaan door een gerenommeerd bureau, de TUV in Oostenrijk. 

Makkelijk mee te werken

De vernieuwde hoogglans lak van Sikkens is daarnaast erg makkelijk te verwerken. Door de nieuwe eigenschappen verwerkt de verf namelijk nog soepeler. Je kunt de verf dus naar wens met een kwast of een roller aanbrengen op het oppervlak. Tevens is de verf gebaseerd op de gepatenteerde STAR technologie van Sikkens. Hierdoor is de verf extreem duurzaam. STAR staat voor ”STyreen reinforced Alkyd Resis”. Dit is een uniek bindmiddel. Bindmiddel is het hoofdbestanddeel van verf. Door deze technologie is overschilderen minder vaak nodig, waardoor je weer bespaart op de kosten van onderhoud.