benodigdheden voor verbouwen

De huizenprijzen zijn nog steeds stijgende en hoger dan ooit in de Nederlandse geschiedenis. Daarnaast is er een tekort aan huizen en zijn talloze gemeenten een offensief begonnen in de vorm van veel nieuwbouw projecten. Als je echter nu ruimte tekort komt en eigenlijk een grotere woning nodig hebt, dan he je aan dat soort projecten helemaal niets. Vandaar dat we zien dat veel mensen hun woning gaan verbouwen. Op die manier hoef je niet op zoek naar een andere woning en heb je niets te maken met die krappe woningmarkt. Daarnaast zitten we door Covid meer thuis dan normaal en hebben we ook meer tijd om die verbouwing uit te voeren. Echter zul je voor elke verbouwing basisspullen nodig hebben om te kunnen verbouwen, en volsta je niet met slechts tyraps, of kabelbinders kopen. Hieronder sommen we voor je op wat je in huis moet hebben voor een gemiddelde verbouwing.

Spullen afdekken

Ga je binnenshuis aan de slag en komt er bij die klus een hoop stof vrij door bijvoorbeeld boren of schuren? Dan kun je natuurlijk heel de ruimte leeghalen en je meubels ergens opslaan, maar beter zorg je dan voor goed afdekplastic, zodat alles op zijn plaats kan blijven staan en toch beschermd is. Dit scheelt je een hoop tijd, en geld! Een paar grote oude doeken zijn ook een prima optie. Dit werkt natuurlijk ook goed voor het beschermen van de vloer.

Zorg voor beschermende kleding

Naast je meubels moet je zelf natuurlijk ook goed beschermd zijn tegen stof en vuil. Zorg daarom voor een veilige outfit. Denk daarbij aan een werkpak of overall, goede werkhandschoenen, veilige werkschoenen, een helm, een beschermende bril, een gehoorbeschermer en eventueel een gereedschapsgordel. Bedenk dat het bij een verbouwing niet gaat om een stijlvolle outfit, maar om een veilige!

Basisgereedschap

Zonder gereedschap kun je geen klus klaren. Bedenk wat je precies nodig hebt en of je dit al in huis hebt. om je op weg te helpen, hebben we hieronder enkele handige lijstjes gemaakt.

Basis Gereedschap: Hamer, schroevendraaier, tangen, zagen, steeksleutel set, mes.

Meetgereedschap: Waterpas, rolmeter, lasermeter.

Elektrisch gereedschap: Boormachine met verschillende boren, elektrische schroevendraaier, schuurmachine, zaagmachine, multitool.

Veilig werken op hoogte

Veilig werken is het allerbelangrijkste bij elke klus die je doet. Vooral bij het op hoogte werken heb je te maken met verschillende risico’s. Voor die klusjes op hoogte kun je vaak best een ladder of trap gebruiken. Gaat het echter om een grote klus, waarbij je veel op hoogte moet werken, denk dan eens na om een steiger aan te schaffen of te huren. Zo zijn er compacte kamersteigers op de markt waarbij je stevig staat, maar die niet veel ruimte in beslag neemt. Ook kun je dan kijken naar een semi professionele rolsteiger of een grote gevelsteiger.