badkamertrends 2020

Is het tijd om de badkamer een stevige opfrisbeurt te geven? Zijn de tegels op de muur en de vloertegels verouderd? Of kunnen die verouderde en lelijk geworden toilet en die badkuip echt niet meer in deze tijd? Dan is het tijd voor een grondige badkamerrenovatie! Maar hoe pak je dit op een verstandige manier aan, met als resultaat een moderne én eigentijdse badkamer? Gebruik onderstaande trendy tips en je badkamer kan er weer helemaal tegenaan in 2020!

1. Badkamermeubilair en sanitair in geometrische en ronde vormen

Een andere interessante trend in 2020 is het gebruik van fraaie, geometrische en ronde vormen. De hoeken van dit soort meubels zijn mooi afgerond. Verder zijn hangende toiletten en wastafels met ovalen of ronde kommen dit jaar populair. Kies verder voor een rondvormige of ovalen spiegel, in plaats van een rechthoekige of vierkante variant. Zo maak je van de badkamer één geheel.

2. Gooi je creativiteit eruit met mooie tegels

Met tegelwerk mag je in 2020 lekker creatief zijn. Het standaard witte tegelwerk is al enkele jaren uit de mode. Daarentegen zijn tegels met zachte of donkere kleuren en reliëf helemaal in. Verder doen vloertegels met een beton- of houtlook het in 2020 goed. Kies je voor een hout- of betonlook, dan hoef je je over vloertegels geen zorgen te maken over het tijdloze karakter. Over twintig jaar staat dit namelijk nog steeds goed!

3. Verrassende dimbare led-verlichting

Net als in 2018 en 2019 kiezen dit jaar veel mensen die hun badkamer verbouwen voor passende dimbare led-verlichting. Hierbij mag je best verrassend uit de hoek komen. ZO kun je gaan voor led-strips rond de badkamerspiegel of waterdichte led-lampjes in bad of in de douche.

4. Marmer mag weer in 2020!

Naast beton- en houtlook elementen gebruiken in de badkamer, is ook het gebruik van marmer dit jaar toegestaan. Marmer tegelwerk voor op de vloer of wanden is een goede optie. Maar ook kun je gebruikmaken van meubilair met marmer of douchecabines met marmeren elementen.

5. Contrast scheppen met zwart, grijs en wit

Zwart doet het in de badkamer altijd goed. Ben je van plan om veel zwarte accenten aan te brengen? Dan kun je kiezen voor een subtiele contrastvorming tussen zwart, wit en/of grijs. Dit zorgt voor een modern en eigentijdse sfeer in de badkamer. En door zwart of grijs met wit in combinatie te gebruiken, weet je dat je badkamer er over 25 jaar nog steeds hip uitziet!

6. De terrazzo-stijl is verrassend en leuk

Je kent het vast wel: vloeren of badkamermeubels met bijzondere spikkels erin verwerkt, ofwel terrazzo. Deze trend is een van de grote aandachtspunten in badkamerinterieurs in 2020. Wil je een hippe en eigentijdse badkamer stijl, dan is terrazzo dus het overwegen waard!