werken op hoogte

Zelf werken uitvoeren is in de meeste gevallen niet zo ingewikkeld, maar als die werken op hoogte gebeuren, dan heb je extra hulpmiddelen nodig. Een goed voorbeeld daarvan is een steiger of stelling/steiger. Kiezen voor een goede stelling biedt alleen maar voordelen, maar waarom is dat nu zo interessant?

De voordelen van werken met een steiger

Een steiger is kort gezegd een stelling die gebruikt wordt voor het uitvoeren van werken op hoogte. Veel bedrijven maken gebruikt van een steiger, maar je kan er ook bij het klussen gebruik van maken. Een steiger wordt vaak gebruikt in combinatie met speciale valbeveiliging bij dakwerken. Enkele van de belangrijkste voordelen daarvan vind je in onderstaand overzicht:

1. Voor zowel binnen als buiten

Eerst en vooral kan je een steiger gebruiken voor buitenwerk én binnenwerk. Wil je je plafond schilderen? Een stelling is de oplossing. Is je dakbedekking toe aan renovatie? Ook in dat geval maakt een steiger het werk gemakkelijker. Je kan altijd advies inwinnen over welke steiger het best geschikt is voor jouw werk!

2. Veiligheid én efficiëntie in een

Een ander belangrijk voordeel is dat een steiger het werk veel veiliger maakt. Met een gewone ladder je plafond een nieuw kleurtje geven is vragen om problemen, maar dankzij een steiger is het risico op vallen zo goed als onbestaande. Dat maakt dat je ook veel sneller en efficiënter kan werken – en dat is natuurlijk altijd interessant.

3. Voor elke situatie de beste steiger

Vervolgens bestaan er heel wat verschillende soorten steigers, afhankelijk van het soort werk je wilt gaan doen. Lage, kleine steigers zijn bijvoorbeeld erg handig bij het schilderen van een plafond of muur, terwijl je bij het vernieuwen van je dak best een hoger model gebruikt. Ook zijn er steigers met wieltjes onder waardoor ze snel en gemakkelijk verplaatst kunnen worden tijdens het werk.

Werken op hoogte met een steiger: het toppunt van gemak

Het is duidelijk dat een steiger tal van voordelen biedt als je op hoogte moet werken. Ook interessant om te weten dat je zelf een steiger kan huren bij een speciaalzaak voor een bepaalde termijn. Op die manier ben je zeker van de beste kwaliteit én kan je altijd advies inwinnen als je met vragen zit. Ten slotte kan een speciaalzaak je ook extra benodigdheden bieden, zoals valbeveiliging bij dakwerken van eyecatchersafety.com, zodat op hoogte werken nog veel veiliger én aangenamer wordt!