de kosten van zonwerende screens - bouwbasic

Na lange, donkere dagen met veel regen verheugen we ons op warme, zwoele zomeravonden. Gelukkig zijn die niet meer ver weg. Hier op kantoor is de verwarming inmiddels overbodig en wordt er regelmatig frisse lucht binnengelaten via de wijd openstaande ramen. Daarbij rees bij ons gelijk de vraag: hoe bereiden we ons voor op de warme dagen, zodat we straks geen peentjes zweten tijdens werktijd? Een airconditioner lijkt de oplossing, maar met de huidige energieprijzen moet je daarvoor wel behoorlijk in de buidel tasten. Gelukkig hebben we recent een betaalbaar alternatief ontdekt: screens met zuignappen. Benieuwd naar deze vorm van koelen en alle voorbeelden die het met zich meebrengt? We praten je graag bij.

Voordelige koeling

Het is lastig om een vast bedrag te noemen voor zuignapzonwering, omdat het altijd om maatwerk gaat. Eén ding is in ieder geval zeker: het is een van de voordeligste manieren om een ruimte koel te houden. De prijzen starten namelijk al vanaf €20,- en passen zich vervolgens aan aan de grootte van jouw raam. Dit is aanzienlijk goedkoper dan andere koelopties. Zo kost een airconditioner met €3000,- een rib uit je lijf, betaal je voor een elektrisch zonnescherm een flinke duit, zo’n €1500,- en is ook een rolluik met een prijs van €750,- niet bepaald goedkoop. Bespaar jezelf dus de financiële kopzorgen en geniet op een voordelige manier van verkoeling op warme dagen.

Jarenlang plezier

Niet alleen je portemonnee, ook het milieu begint te juichen wanneer je over zonwering met zuignappen begint. Airconditioners maken immers gebruik van een koudemiddel dat het milieu schaadt en ze slurpen flink wat energie. Elektrische screens zijn daarnaast ook niet bepaald de groenste optie, aangezien ze niet zonder stroom kunnen. Met zonwering met zuignappen, zonwering die je aan de binnenkant van het raam of aan de buitenkant kunt plaatsen, ben je verlost van deze problemen. Je hangt ze namelijk eigenhandig aan het begin van het seizoen op en bergt ze als de zomer op z’n retour is weer op. Zo blijft het binnen koel gedurende het hele zomerseizoen en heb je er jaar na jaar plezier van.