Het is zwembadweer. Met deze hoge temperaturen gaan mensen naar het strand, zetten ze een zwembad in de tuin of komen ze naar jouw recreatiebad. In een openbaar gebouw is veiligheid belangrijk, maar in een wellness-pand is het nog eens extra noodzakelijk om uitglijdgevaar te verminderen. Mensen lopen op natte, blote voeten rond en kunnen daardoor lelijk vallen.

Wil jij uitglijdgevaar in je zwembad verminderen? Dat kan bijvoorbeeld met een antislipmat of met een overgangsprofiel voor je trap. In dit artikel vertellen we je meer over het verminderen van uitglijdgevaar rond een recreatiebad.

Is er echt uitglijdgevaar in een zwembad?

In een zwembad zelf is natuurlijk geen uitglijdgevaar. De ongelukken gebeuren (meestal) namelijk niet in, maar rondom het water. De vloeren in zwembaden – de gebouwen, niet de baden zelf – staan bekend om hun gladde, harde oppervlak. Vaak zijn de slachtoffers van het uitglijden kinderen, die zich minder bewust zijn van het gevaar en daarom rond de baden rennen. In Nederland vinden er dan ook jaarlijks ca. zesduizend ongelukken plaats rond recreatieve zwembaden. Dat zijn gemiddeld minstens drie ongelukken per zwembad, per jaar! En bij meer dan de helft van deze ongelukken zijn kinderen betrokken.

Hoe voorkom je uitglijden?

Uitglijden helemaal voorkomen, is heel moeilijk. Wel kun je het uitglijdgevaar in je wellnesspand flink verminderen door antislip-oplossingen toe te passen. Een van de producten die we bij Bouwbasic maar al te graag aanraden, zijn de Laguna Antislip Wellnessmatten van Mapro B.V. Deze matten zijn geschikt voor doucheruimten, sauna’s en natuurlijk zwembaden. Ze worden geleverd in tegelformaat en zijn ideaal om rond zwembaden te plaatsen. De matten kunnen snel worden gemonteerd en bieden een comfortabel, anti-bacterieel loopoppervlak dat perfect is voor blote voeten.

Hoe voorkom je ongelukken op de trap?

In zwembaden zijn ook vaak trappen te vinden. In je pand bevindt zich bijvoorbeeld vaak een hoge glijbaan, waar je met een trap naartoe klimt. Daarom is het goed om je trappen (net als de directe omgeving rond het bad zelf) van een betrouwbare antislip-oplossing te voorzien. Ook hiervoor kun je bij Mapro B.V. terecht. De trapneuzen, trapplaten of trap strips in het zwart die je bij deze toeleverancier vindt, zijn enorm geschikt om je trappen veiliger te maken voor mensen die met natte voeten naar boven klimmen. Wil jij je recreatiebad veiliger maken voor je bezoekers? Neem dan contact op met Mapro B.V.