glaswol

Glaswol is flexibel isolatiemateriaal dat voor vele doeleinden gebruikt wordt. Met zijn goede thermisch én akoestisch isolerende eigenschappen is deze minerale wol perfect voor zowel dakisolatie, vloerisolatie, muurisolatie als houtskeletbouw isolatie. Glaswol is verkrijgbaar als isolatierol en isolatieplaat. Wil je weten welk soort glaswol het meest geschikt is voor welk toepassingsgebied? Lees dan snel verder!

Glaswol voor dakisolatie

Een dak kun je op twee manieren isoleren: vanuit binnen en vanaf buiten. Wil je glaswol gaan gebruiken voor het isoleren van je dak, dan kun je dit alleen van binnenuit doen. Je kunt hiervoor zowel glaswolrollen als -platen gebruiken. Voor dakisolatie van buitenaf is glaswol niet geschikt.

Glaswol voor vloerisolatie

Glaswolrollen zijn niet geschikt voor vloerisolatie. Glaswolplaten zijn dit, in beperkte mate, wel. Deze kun je alleen gebruiken wanneer je de vloer van onderaf gaat isoleren. Hiervoor is het dus van belang dat je een begaanbare kruipruimte hebt. Wil je de vloer van bovenaf isoleren, kies dan voor een ander isolatiemateriaal.

Glaswol voor muurisolatie

Onder muurisolatie vallen zowel binnenmuurisolatie als spouwmuurisolatie. Glaswol is voor beide toepassingen te gebruiken. Echter moet je wel goed kijken naar het soort. Glaswolrollen zijn namelijk niet geschikt voor spouwmuurisolatie, terwijl glaswolplaten dat wel zijn. Voor binnenmuurisolatie zijn er zowel geschikte platen als rollen op de markt.

Glaswol voor houtskeletbouw isolatie

Bij houtskeletbouw isolatie isoleer je tussen de houten liggers. Glaswol is hier vanwege het flexibele karakter perfect voor. Zowel glaswolrollen als glaswolplaten zijn te gebruiken voor het isoleren van je houtskelet woning.

Glaswol bestellen doe je bij Sleiderink Bouwmaterialen

Nu je deze blog gelezen hebt, weet je waar glaswol allemaal voor gebruikt kan worden. Ben je er nog niet helemaal uit welk soort glaswol de beste keuze is voor jou? Neem dan eens contact op met de productspecialisten van Sleiderink. Zij kunnen je precies vertellen welke producten voor welke isolatietoepassing geschikt zijn. Vervolgens bestel je glaswol eenvoudig online via de website van Sleiderink Bouwmaterialen!