bouwvakkers outfit

Als je thuis veel klust, kan het verstandig zijn om daarvoor de juiste werkkleding aan te schaffen. Daarmee klus je namelijk een stuk veiliger en comfortabeler. Niet voor niets namelijk dat werkkleding voor bouwvakkers speciaal wordt ontwikkeld. Zo moet die kleding je koel, of juist warm, houden. Duurzaam zijn omdat de kleding tijdens het klussen vaak nogal wat te verduren heeft, en natuurlijk bescherming bieden tegen risico’s bij het klussen. Behoorlijk wat zaken waar je dus op moet letten. Lees verder om hier alles over te weten te komen.

Werkschoenen met stalen neuzen

Werkschoenen als eerste zijn een heel belangrijk onderdeel van de kleding die je het beste kunt dragen bij het klussen. Dit type schoenen is verkrijgbaar in allerlei soorten die aansluiten op de verschillende wensen en behoeften. We zien dan ook hoge en lage werkschoenen, van leer of kunststof, met en zonder stalen neus of met een hele goede zool voor de grip. Elke klus vraagt om een bepaald soort werkschoen. 

Werk Klompen

Werkklompen met stalen neus beschermen je voeten ook optimaal en zijn erg makkelijk aan en uit te trekken. Met name als je gaat klussen met zware materialen zijn werkklompen met stalen neus een cruciaal onderdeel. Stalen neuzen in dergelijke klompen beschermen je namelijk optimaal tegen voetletsel, als er iets zwaars op je voeten valt. Reden genoeg om stevige werkklompen aan te trekken als je dus een klus met dergelijk risico gaat doen.

Goede bescherming van je hoofd

Hoofdbescherming kan ook van enorm groot belang. Zeker als er op hoogte, bijvoorbeeld met steigers wordt gewerkt. Dan is er namelijk altijd het risico dat er een object of gereedschap naar beneden valt. Ook zelf kun je natuurlijk van een steiger vallen. Een helm kan dan hoofd- of hersenschade voorkomen en zelfs je leven redden. Het is dan ook bij dat soort klusjes een heel erg belangrijk veiligheidsobject.

Zorg dat je je oren beschermt als je aan veel herrie wordt blootgesteld

Goede gehoorbescherming is bij het gebruik van machines met veel herrie maken heel belangrijk! Gehoorschade kan namelijk erg snel optreden, niet voor niets dat dit soort bescherming in de beroepsgroepen verplicht. Er zijn allerlei verschillende soorten vormen van dit type bescherming te vinden, denk daarbij aan oordoppen, of oorkappen. Werk je vaak met machines die veel herrie maken, dan is het te overwegen om speciale gehoorbeschermers op maat te laten maken. Deze worden op jouw oren gemaakt en bieden de beste protectie voor je gehoorgang.