verschillende soorten pallets

In verpakkingen zijn pallets een belangrijk logistiek materieel. Een pallet is een draagbaar, stijf platform dat plat is en een lading kan dragen. Er worden verschillende soorten pallets gebruikt om goederen op te stapelen, op te slaan, te monteren of te vervoeren. Ze verbeteren de operationele efficiëntie van het magazijn door gemakkelijke verplaatsing van gestapelde goederen mogelijk te maken met behulp van machines of gereedschappen, zoals vorkheftrucks en pallet vijzels.

Er zijn verschillende soorten pallets beschikbaar: herbruikbaar of vervangbaar, gemaakt van hout, kunststof of metaal en anders geassembleerd, omkeerbaar, stapelbaar enzovoort. Elk van deze pallets heeft unieke toepassingen die je gaat ontdekken! Ook is de prijs europallet anders dan voor en andere pallet en dus ook het overwegen waard.

De juiste pallet voor jouw bedrijf vinden

Pallets zijn belangrijke opslag- en transportmiddelen. Het type pallet, de grootte en het laadvermogen dat aan jouw behoeften voldoet, hangt af van de zakelijke vereisten. Houten pallets worden het meest gebruikt, terwijl kunststof pallets een lange levensduur en een hoge herbruikbaarheid hebben. De belangrijkste dingen die je moet overwegen zijn:

  • Type producten: het belangrijkste aspect waarmee je rekening moet houden, zijn de goederen die je gaat vervoeren of verzenden. Het gewicht van de goederen, het type, kan je helpen bij het bepalen van het type pallet (hout, plastic of metaal) dat moet worden gebruikt. Kunststof pallets zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor voedsel- of drank artikelen.
  • Afmetingen van de verpakking: de breedte en hoogte van de verpakking, samen met het aantal te verzenden artikelen, helpen je bij het bepalen van de maat van de te kiezen pallet.
  • Gebruiksfrequentie: als je een pallet nodig hebt voor een eenmalige zending, kun je overwegen een gebruikte of gereviseerde pallet te gebruiken. Als je de pallet vaak moet gebruiken, wordt het materiaal dat je kiest belangrijk.
  • Verzend bestemming: als je van plan bent jouw zending naar het buitenland te verzenden, moet de pallet die je kiest voldoen aan de ISPM 15-regelgeving. Kunststof pallets worden in dit geval een geschikte optie.
  • Transport omstandigheden: opslag- en transport omgeving en de temperatuur zijn cruciaal bij het bepalen van pallet materiaal. Zo kunnen houten of papieren pallets gevoelig zijn voor vocht.
  • Budget: aangezien het minimaliseren van transport- en leveringskosten een veelvoorkomende uitdaging is in de verpakkingsindustrie, wordt het budget voor pallets een belangrijke overweging. De initiële investering kan de kosten op lange termijn verlagen.

Roto-molded pallets

Roto-molded pallets worden gemaakt met behulp van een rotatie gietmethode. Ze zijn economisch, verkrijgbaar in standaard afmetingen en kunnen worden verbeterd met stalen frames om het draagvermogen te vergroten. Roto-molded pallets worden gebruikt in industrieën waar hygiëne een prioriteit is.

Spuitgegoten pallets

Spuitgegoten pallets zijn platte pallets die verkrijgbaar zijn in standaard maten en kleuren. Ze worden gebruikt om goederen op te tillen tijdens transport en kunnen gemakkelijk worden verplaatst met behulp van vorkheftrucks, laders of vijzels. Spuitgegoten pallets van HDPE zijn wasbaar, corrosievrij, recyclebaar en duurzaam.

Blokpallet 

Blokpallets kunnen vanuit alle vier de richtingen worden opgetild. Het bovendek wordt ondersteund door twaalf kolommen. Er kan al dan niet een bodemdek zijn. Blokpallets bieden een hoge verwerkingsefficiëntie en kunnen gemaakt zijn van hout, plastic of metaal.

Stringer Pallet 

Stringer pallets bieden nog meer ondersteuning dan blokpallets. Twee planken die tussen het boven- en onderdek aan twee tegenover elkaar liggende uiteinden van de pallet lopen, zorgen voor extra versteviging. Maar dit betekent dat stringer pallets alleen aan twee open zijden kunnen worden opgetild. Vierweg-draag pallets zijn ook verkrijgbaar waarbij de draagbalk een inkeping heeft waardoor vorkheftrucks de pallet kunnen oppakken.

Dubbelzijdige pallets

De meeste pallets hebben over het algemeen alleen een bovendek. Dubbelzijdige pallets hebben een boven- en onderdek en kunnen aan beide zijden worden gebruikt. Ze zijn sterk en kunnen worden gebruikt voor zware taken.

Pallets met dubbele vleugel

Bij dit type pallets strekken het boven- en onderdek zich uit voorbij de draagbalken om extra oppervlakte te bieden; waardoor deze pallets handig zijn om een ​​groot aantal goederen tegelijk te vervoeren.