Een dak met golfplaten komt in Nederland nog steeds veel voor, specifiek op daken van schuurtjes, bij nokverhogingen of op dakkapellen, maar ook op de schuine daken van de woning zelf. Dat is begrijpelijk, want golfplaten hebben diverse voordelen die dit materiaal geschikt maken om op daken te gebruiken De belangrijkste pluspunten van golfplaten op het dak hebben we voor je in kaart gebracht. Ontdek zelf de veelzijdigheid die met dit type dakbedekking mogelijk is!

Voordelige soort dakbedekking

Golfplaten zijn qua soorten dakbedekking een van de meest voordelige keuzes die je kunt maken, terwijl ze perfect doen waarvoor ze gemaakt zijn: het dak goed afschermen. Met name in de landbouwsector zijn golfplaten vanwege de geringe kosten populair, maar ook andere economische sectoren en particulieren maken om deze reden graag gebruik van dit type dakplaten.

Een duurzame keuze

Aantrekkelijk aan golfplaten is dat dit type dakbedekking erg duurzaam is. Golfplaten staan erom bekend dat ze decennialang meegaan. Voor een golfplaat kun je qua levensduur rekenen op minimaal 50 jaar. Kortom: een goede keuze voor de langere termijn en minder schadelijk voor het milieu!

Vochtregulerende werking

Daken gemaakt van golfplaat zijn goed bestand tegen elk soort weertype. Ze beschermen goed tegen regen vanwege hun vochtregulerende werking. Maar ook met extreme hitte en fikse vorst weet een golfplaat goed om te gaan. Een golfplaat is dus bovengemiddeld weerbestendig.

Goed geschikt voor kleine afdakjes

Een van de meest populaire toepassingen van een golfplaat is, naast het gebruik op schuurtjes, afdakjes met golfplaten. Golfplaten zijn eenvoudig op maat te snijden of zagen en kunnen in allerlei vormen worden afgesneden. Perfect dus om een kleiner of groter afdakje mee te maken.

Ze staan altijd goed

Wat voor type woning je ook hebt, golfplaten staan altijd goed. Of je nu in een boerderij, een rijtjeshuis woont: een golfplaat op het dak kun je voor elk soort woning gebruiken.

Brandvertragende werking

De generatie golfplaten van tegenwoordig hebben een brandvertragende samenstelling. Hierdoor zin ze veilig in gebruik.

Keuze qua soorten

Er zit verschil in golfplaten qua dikte en lichtdoorlatendheid. Op dit gebied is er een ruime keuze. Ori├źnteer je op alle mogelijkheden en maak de voor jou beste keuze. Alvast veel plezier van jouw golfplaatdak!