Het materiaal van rolluiken

Wanneer je rolluiken wilt gaan bestellen heb je de keuze uit aluminium of kunststof. De aluminium rolluiken zijn inbraakwerend, betere geluidswering en isolatie. Omdat aluminium meer voordelen heeft en zwaarder materiaal is, kom je duurder uit dan de kunststof variant. Wanneer je aluminium rolluiken in huis haalt, haal je wel kwalitatieve rolluiken in huis die jarenlang meegaan. Wij raden je aan om te kiezen voor aluminium rolluiken

Het formaat van een rolluik

Een rolluik wordt volledig op maat gemaakt. Voor welke raam of deur je ook een rolluik nodig hebt, je kunt een rolluik tot wel 4 meter breed verkrijgen. Online kun je meetinstructies bekijken die je uitleggen hoe je de maten moet opmeten. Wanneer je dit niet aandurft, kun je er ook voor kiezen om dit te laten doen door de monteur. Wanneer je dit zelf doet, en de rolluik niet past, ligt de fout bij jou en hierdoor niet gratis aangepast kan worden. 

Kleur van een rolluik

Rolluiken zijn in allerlei kleuren te verkrijgen. Meestal heb je ca. 9-15 standaardkleuren bij een aanbieder waar je uit kunt kiezen. Echter kun je kiezen voor een RAL-kleur naar keuze voor een meerprijs. Je kunt de rolluiken laten aansluiten op de kleur van je woning voor een ideaal eindresultaat.

Bediening van een rolluik

De goedkoopste bediening voor een rolluik is handbediening d.m.v. band of koordopwinder. Ook kun je jouw rolluik elektrisch bedienen met een schakelaar of afstandsbediening. Voor een schakelaar kun je kiezen voor de ‘standaard’ motor. Wanneer je jouw rolluik met afstandsbediening wilt bedienen, heb je een radio motor nodig. De radio motor is een stuk duurder dan de schakelaar motor. 

Monteren van een rolluik

Een rolluik kun je zelf monteren met een montagehandleiding. Wanneer je de montagehandleiding gebruikt, ben je binnen 8 stappen klaar. Ook kun je dit uiteraard laten doen door een monteur. Zij komen dan de situatie opmeten en het rolluik voor je monteren.

Bestellen van een rolluik

Wil jij een rolluik bestellen? Bekijk de rolluiken voordelig online bij Rolluiken33.nl. Op de webwinkel kun je eenvoudig en snel een rolluik op maat bestellen. Rolluiken33 biedt A-kwaliteit aluminium rolluiken tegen de scherpste prijzen. Rolluiken33 is al jarenlang een van de grootste online aanbieders van rolluiken. Nergens anders vindt je een aanbieder met een beter assortiment.  Ga direct naar de webwinkel, Rolluiken33: voor een rolluik op maat.