Ben je op zoek naar een vloer met een stijlvol karakter, maar wil je het liefst niet al te veel onderhoud hier aan hebben? Je kunt uit vele soorten vloeren kiezen met elk hun goede en slechte eigenschappen, PVC vloeren bieden ook leuke voordelen voor jouw interieur, zijn deze de moeite waard om aan te schaffen?

Een degelijke uitstraling

Wanneer je een landelijke uitstraling zoekt kom je uiteraard uit op de houten vloeren die een robuuste en authentieke uitstraling hebben. Echter dienen deze vloeren ook goed onderhouden te worden voor een maximale glans en look. PVC vloeren hebben het grote voordeel dat deze meteen de goede uitstraling hebben zonder toevoeging van oli├źn en andere middeltjes. En veel designs zijn moeilijk te onderscheiden van echt houten vloeren. Zo heb jij een prachtige uitraling voor minder moeite.

Vloerverwarming

Vloerverwarming kan een belangrijk onderdeel zijn voor een huishouden. Sommige vloeren zijn hier niet voor geschikt, met name massief houten vloeren. PVC vloeren hebben het voordeel dat ze hier uitstekend voor gebruikt kunnen worden, de warmte wordt goed doorgelaten waardoor er minder energie hoeft worden te verbruikt.

Onderhoud

Nog een groot voordeel van PVC vloeren is dat ze niet alleen mooi en duurzaam zijn, maar qua onderhoud weinig werk kosten. Met simpele schoonmaakmiddelen heb je de meeste vlekken onder controle. Vlekken zullen niet snel intrekken (wat bij een echte houten vloer helaas wel gebeurt) waardoor de goede staat van de vloer langer blijft behouden.

Duurzaam

PVC vloeren hebben net als andere duurdere vloeren de eigenschap dat ze erg goed tegen intensief gebruik kunnen. Hierdoor heb je minder snel last van krassen en slijtage. Ook hebben de vloeren een brandvertragende werking. Vind je duidelijk hoorbare voetstappen op een vloer vervelend? Ook dit wordt voor een groot gedeelte gedempt.

Vochtige ruimtes

Je badkamer een stoere houten vloer geven? Geen probleem met een PVC vloer! Omdat deze vloeren geen last hebben van vocht zoals bij andere houten vloeren meestal van toepassing is, kan je in principe pvc vloeren in elke ruimte gebruiken.