Je hebt een huis gekocht of je eigen huis kan wel een verbouwing gebruiken. Je wil wat dingen verbeteren en vervangen. Een nieuwe keuken, tocht gaatjes dichten en een goede verwarming. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken als je jouw huis gaat verbouwen. Maar er is één onderdeel wat écht onmisbaar is voor jouw huis.

Dubbel glas

Dubbel glas is onmisbaar in je huis. Je kan een prachtige nieuwe keuken aanschaffen, een mooie vloer of jouw droom meubels, zonder dubbel glas ben je nergens.

Want wat is een mooi huis, als het er vervelend aanvoelt? Als je de wind bijna voelt waaien binnen en de tocht langs je armen strijkt? Wanneer de stookkosten de pan uit rijzen en het in de winter onmogelijk lijkt om het warm te krijgen?

Precies. Dan heb je vrij weinig aan je mooie huis. Je wil er je fijn voelen. Prettig. Warm. Zonder na te hoeven denken hoeveel truien je vandaag aan moet trekken om het warm te krijgen.

Daarom is dubbel glas onmisbaar in je huis. Dubbel glas isoleert veel beter dan enkel glas. Het bestaat uit twee glasplaten met daartussen droge lucht of edelgas. Dit zorgt ervoor dat de kou beter buiten blijft en de warmte binnen.

Meerdere soorten dubbel glas

Er zijn meerdere soorten dubbel glas. Zo heb je ook nog HR glas. HR glas heeft een speciale coating die nog beter zorgt voor isolatie. In HR glas heb je ook weer meerdere soorten: HR+, HR++ en HR+++ glas.

Dubbel glas prijzen

Dubbel glas is dus onmisbaar voor je huis. Maar je wil natuurlijk ook weten wat het kost. Dubbel glas is duurder dan enkel glas. Dat is ook logisch, want dubbel glas bestaat uit twee glasplaten. De energiekosten zullen wel drastisch verlagen wanneer je dubbel glas in je huis plaatst. Dit komt door de goede isolatie. De extra investering win je dus terug in de besparing op je energierekening.

Prijs berekenen dubbel glas

Ben je benieuwd wat jouw besparing is op de energierekening als je jouw ramen vervangt? Bereken de prijs van dubbel glas op Glas.nl.