Om je ruimte aan te kleden en wat warmte te geven is een leuk vloerkleed onontbeerlijk. Vooral wanneer je een strak interieur hebt en een strak aangelegde vloer dan kan dit wel eens kil overkomen. Een vloerkleed brengt warmte en sfeer in je huis. Vooral vintage vloerkleden zijn de laatste jaren helemaal een trend.

Wat zijn vintage vloerkleden?

Niet alles wat oud is of oud lijkt kan direct vintage genoemd worden. Ook wat betreft vloerkleden. Een echt vintage vloerkleed is enkele tientallen jaren geleden gemaakt én ook gebruikt. Een kenmerk van een echte vintage vloerkleed zijn dan ook de lichte gebruikerssporen. Er zijn ook talloze kleden op de markt die een vintagelook hebben. Dit is iets geheel anders. Dit zijn kleden die machinaal en in massa gemaakt zijn. Er zijn daar dan ook talloze exact dezelfde vloerkleden van. Vintage vloerkleden daarentegen zijn over het algemeen met de hand gemaakt en ook uniek. Er bestaat geen tweede exemplaar van.

Materiaal van een vintage vloerkleed

Wanneer je een ‘vintage’ vloerkleed tegenkomt die gemaakt is van synthetische wol (polyamide), dan weet je dat je niet van doen hebt met een echt vintage vloerkleed. Dit is een doodnormale vintagelook vloerkleed. Vintage vloerkleden zijn gemaakt van 100% wol, of zijde. Ook andere natuurlijke materialen kunnen in een vintage vloerkleed zitten. Dat er duurzame natuurlijke materialen gebruikt worden is ook één van de redenen dat vintage vloerkleden vele malen duurder zijn dan vloerkleden met een vintagelook.

Waarom zou je een vintage vloerkleed moeten nemen?

Vintage is helemaal in
Een vintage vloerkleed is helemaal niet ouderwets maar is helemaal de trend van het moment en daarom dus modern. Zorg wel dat je een vintage vloerkleed op de kop tikt met niet al teveel slijtsporen, zodat het ook stijlvol staat.

Verschillende stijlen
Een vintage vloerkleed is uniek. Ook de stijl van je vintage vloerkleed hoeft er niet één te zijn die je overal ziet. Er zijn vele mogelijkheden, zoals patchwork of een vloerkleed in barokstijl.

Authentiek
Niet alleen is een vintage vloerkleed warm en gezellig. Het straalt ook authenticiteit uit. Je weet dat in het verleden ooit mensen er gebruik van gemaakt hebben en dat kun je met een dergelijk vloerkleed in je huis voelen.