dubbel glas

Er zijn tegenwoordig allerlei soorten glas verkrijgbaar. Vroeger werd er vaak enkel glas geplaatst in woningen, maar dat gebeurt nu niet meer. Tegenwoordig is dubbel glas veel populairder door alle voordelen. Naast dubbel glas, bestaat er ook triple glas. Triple glas is een stuk nieuwer en wordt ook steeds vaker geplaatst in woningen en bedrijfspanden. Ben je benieuwd naar deze drie soorten glas? En naar de bijbehorende voordelen? Lees dan verder en kom erachter! 

Enkel glas 

Enkel glas bestaat uit een glas plaat die wordt geplaatst in een kozijn. Deze glassoort werd vroeger veel gebruikt, omdat dat toen de enige soort was die verkrijgbaar was. Enkel glas is nu nog te vinden in monumentale panden of oude gebouwen. In huizen of bedrijfspanden wordt enkel glas niet meer gebruikt, omdat het slecht isoleert en inbraakgevoelig is. Bij een scheidingswand kiezen sommige mensen wel voor enkel glas, omdat het goedkoper is dan dubbel glas. Daarnaast maakt voor een wand in huis de isolatie en inbraakgevoeligheid niet uit.   

Dubbel glas 

Dubbel glas is opgebouwd uit twee glasplaten met daar tussen een spouw. Een spouw is een tussenruimte die gevuld is met lucht. Deze tussenruimte zorgt voor een goede isolatiewaarde. Doordat dubbel glas dikker is, blijft de koude lucht buiten en de warmte binnen. Daarnaast is dubbel glas veel sterker, waardoor minder inbraakgevoelig is. Een ander voordeel is de geluiddemping.   

Triple glas 

Triple glas is net zoals dubbel glas opgebouwd uit meerdere glasplaten met daar tussen een spouw. Het verschil is dat triple glas uit drie glasplaten bestaat en dubbel glas uit twee glasplaten. Hierdoor heeft triple glas twee tussenruimtes die gevuld zijn met lucht. Door deze extra tussenruimte heeft triple glas nog een betere isolatiewaarde dan dubbel glas. Door de extra glas plaat is triple glas nog beter bestand tegen inbraak en houdt het beter geluid tegen. 

Laat je adviseren!

Nu je weet welke soorten glas er zijn, is het aan jou om een keuze te maken. Heb je een klein budget, maar wil je jouw woning wel goed isoleren? Ga dan voor dubbel glas. Wil je liever investeren in jouw woning? Dan kun je beter kiezen voor triple glas. Voor alle mogelijkheden kun je een kijkje nemen op de website van Glasgigant. Deze partij heeft een groot aanbod aan allerlei soorten glas. Wil je meer informatie over triple glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren door een expert over de mogelijkheden.