werkschoenen

Als je in de bouw werkt is het verplicht om werkschoenen te dragen. Daarnaast kan het ook zijn dat jouw werkgever dit verplicht als je bijvoorbeeld in logistiek werkt. De reden hiervoor is dat je bij deze banen werkzaamheden verricht waarbij ongelukken kunnen gebeuren zoals het belanden van een zware pallet op je voet. Werkschoenen zijn gemaakt om jouw lichaam te beschermen tegen dit soort ongelukken. Ze zijn dus erg belangrijk en zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij https://www.arboss.nl/. Omdat ze zo belangrijk zijn is het verstandig om van tevoren je onderzoek te doen over welke veiligheidscategorie je nodig hebt en hoe een schoen bij je voet past. Dames werkschoenen bij Arboss hebben zoals je je kunt voorstellen een andere fitting dan mannen schoenen wat een enorm verschil maakt.

Welke veiligheidsnormen zijn er

Dames werkschoenen bij Arboss zijn net als de herenschoenen verkrijgbaar met verschillende veiligheidsnormen. Op https://www.arboss.nl/ staat er bij elke schoen bescheven welke veiligheidsnorm hij heeft. De eerste veiligheidsnorm is S1 waarbinnen schoenen een veiligheidsneus hebben, antistatisch zijn en energie opnemen. S1P werkschoenen hebben daarbovenop ook nog een veiligheidszool. Schoenen uit de S2 categorie hebben dezelfde veiligheidspunten als S1 schoenen maar zijn ook waterbestendig. S3 werkschoenen zijn eigenlijk een combinatie van S1P en S2. Ze hebben namelijk de veiligheidsnormen van S1P schoenen maar zijn waterbestendig net als S2 schoenen. De categorieën S4 en S5 zijn alleen verkrijgbaar in werklaarzen. De S4 categorie houdt in dat de schoenen dezelfde veiligheid hebben als S1 schoenen maar deze zijn volledig waterdicht. S5 schoenen zijn de meest veilige want deze hebben de eigenschappen van een S1P schoen en heeft daarnaast een antislipprofiel en is waterdicht.

Comfortabiliteit en ondersteuning van werkschoenen

Zoals eerder genoemd hebben dames werkschoenen bij Arboss een andere fitting dan de mannenschoenen. Daarnaast kan deze fit ook nog eens per merk en per model verschillen. Hierdoor is het erg belangrijk om te bepalen wat voor comfortabiliteit en ondersteuning jij nodig hebt van je schoen en hier je keuze op baseren. Om hiermee te helpen staat op https://www.arboss.nl/ per schoen aangegeven van welk materiaal de schoen en de zool is gemaakt. Dit is belangrijke informatie voor bijvoorbeeld de ondersteuning. Deze ondersteuning is erg belangrijk als jij bijvoorbeeld heel de dag moet lopen en tillen. Als je het grootste gedeelte van de dag niks gevaarlijks doet en eens in de zoveel tijd risico loopt, kan je er bijvoorbeeld juist voor kiezen om voor wat lichtere schoenen te gaan.