Vandaag is de dag, je gaat verhuizen. Een groter huis, grotere tuin en een mooi omgeving. Je hebt op deze dag gewacht en hebt ook zin om te beginnen. Maar verhuizen is nog best wel een opgave. Zoveel dozen met allerlei verschillende spullen erin, die meet moeten. De bank en het bed moeten ook mee, maar je hebt nog geen idee hoe je deze Ć¼berhaupt naar beneden krijgt en zo heb je nog wel meer problemen waar je tegenaan loopt tijdens het verhuizen.

De grootste tip is om op tijd te beginnen. De meeste mensen onderschatten de tijd van het verhuizen. Je moet veel spullen inpakken en dit kost vaak meer tijd dan mensen denken. Dus begin nog eerder dan dat je denkt dat je moet beginnen, dan ben je namelijk zeker op tijd! Daarnaast is het ook handig om alle verhuisdozen alvast te labelen, zodat je ook weet welke dozen je daarvoor wilt gebruiken en zo kun je zien of je eventueel nog meer verhuisdozen nodig hebt.

Maak een logische volgorde

Als je straks in je nieuwe huis alles wil uitpakken en meteen wil neerzetten, kun je het beste elke kamer apart inpakken. Hierdoor hou je orde en weet je straks in het nieuwe huis precies waar je alle spullen hebt. Daarnaast is het ook handig om alle breekbare spullen goed in te pakken. Doe dit bijvoorbeeld met handdoeken, deze moet je namelijk ook meenemen en kun je dan beter gebruiken om spullen veilig op te bergen.

Daarnaast is het ook handig om even een foto te maken van bijvoorbeeld ingewikkelde snoeren aan je tv. Zo weet je welke aansluiting waarin moet en ben je daar niet uren mee aan het prutsen. Als laatste tip geef ik je mee dat je even de deuren moet meten waar alles doorheen moet. Zo heb je namelijk sneller een overzicht van wat er wel of niet door een deur past, zonder dat je het allemaal eerst gaat proberen. Dit scheelt weer tijd, die je juist kunt gebruiken voor andere dingen.