led bouwlamp

Tegenwoordig is een accu bouwlamp populairder in aanschaf dan de bouwlamp die je op stroom laat werken. Vaak wordt er namelijk geklust op plekken waar nog geen stroom aanwezig is en met een accu bouwlamp hoef je geen rekening te houden met die vervelende kabel. Je bent dus een stuk mobieler bij het klussen, waardoor je ook makkelijker door kunt werken. De grootste reden dat accu bouwlampen ondertussen zo populair zijn is omdat de accu’s de afgelopen jaren enorm verbeterd zijn. Zo hebben ze een veel langere levensduur en duurt het langer voordat de accu leeg is. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een bouwlamp met accu.

Sterke accu’s die lang meegaan

Zoals hierboven beschreven heeft het feit dat de accu’s verbeterden enorm bijgedragen aan de acceptatie van de bouwlamp met accu. Het is namelijk wel handig als je een lamp met accu hebt op plekken waar nog geen stroom is, maar als de accu van die lamp dan elke keer na 2 uur op is, werkt het alleen maar frustrerend. Tegenwoordig gaat de accu van een bouwlamp gemiddeld zo’n 8 uur mee, eigenlijk dus een hele werkdag. Als je een extra accu aanschaft, kun je sowieso altijd door. Zeker aangezien de moderne accu’s ook snel zijn opgeladen.

Niet meer zo kwetsbaar als vroeger

Accu bouwlampen kunnen tegen een stootje.  Ze zijn meestal gemaakt van stevig materiaal, omdat ze op plekken gebruikt worden waar er wel eens iets op kan vallen. Daarnaast is de behuizing van een accu bouwlamp tegenwoordig standaard beschermt tegen stof. De lampen hebben een rubber rand tussen alle losse delen zitten. Niet alleen zorgt dit ervoor dat de lampen stofdicht zijn, bijna alle lampen zijn daarnaast ook nog eens waterdicht. Meestal is dit spatwaterdicht, maar dan nog kunnen we een hoop hebben. 

Geen last van kabels en enorm mobiel

Eén van de grootste voordelen van een accu bouwlamp is natuurlijk dat je geen stroom nodig hebt, zoals de naam al zegt heeft de lamp een ingebouwde accu. Dit maakt de lampen enorm mobiel en overal inzetbaar. Dit levert grote voordelen op, zeker in grote ruimtes of indien je in meerdere ruimtes moet werken. Dit soort lampen hebben namelijk allemaal een handvat en omdat er geen snoer aan zit, kun je ze heel snel verplaatsen. Heb je een ruimte ’s ochtends geschilderd en wil je die ’s avonds, tussen een andere klus door, even checken, dan is dat geen probleem. Je loopt gewoon met de bouwlamp in je hand naar de ruimte, zonder gedoe met kabels.