cv ketels

In Nederland heb je een CV ketel of kachel nodig, zonder kom je simpelweg de winter niet door. Aangezien een kachel of openhaard behoorlijk wat werk vereist, en niet elke woning deze heeft, worden veruit de meeste huizen opgewarmd met een CV ketel. Als je een nieuwe cv ketel wil kopen, moet je met behoorlijk wat zaken rekening houden. Zo zijn er een groot aantal verschillende typen en cv ketel merken. Om je te helpen kiezen, benoemen we de belangrijkste hieronder.

Nefit cv ketels

De uitvinding van de energiezuinige HR-ketel staat op conto van Nefit, wat de afgelopen 30 jaar heeft gebruikt om deze uitvinding verder door te ontwikkelen. Hierdoor weet je dat je met een cv-ketel van Nefit een betrouwbare ketel in huis haalt. Daarnaast is het een Nederlands bedrijf wat ervoor zorgt dat garantiegevallen snel kunnen worden afgehandeld.

Atag cv ketels

Atag is zonder twijfel een van de meeste bekende merken op het gebied van cv ketels in Nederland en deze worden ook steeds meer geroemd om hun zonne-energie systemen. Door hun jarenlange ervaring is Atag een van de weinige merken die naast consumenten ook aan de zakelijk markt verkoopt. Cv ketels van Atag leveren met name optimale prestaties in combinatie met een thermostaat van hetzelfde merk.

Intergas cv ketels

Een cv ketel van Intergas is over het algemeen erg duurzaam en zeer efficiënt. Deze cv ketels hebben ook een zeer goed rendement op CV water en tapwater dat wordt behaald door de unieke zogenaamde ‘combi warmtewisselaar.’ Dit levert een hoog rendement op, omdat de ketels maar één warmtewisselaar hebben voor beide type water. Hierdoor is een secundaire warmtewisselaar overbodig. Intergas cv ketels hebben daarnaast geen driewegklep. Een onderdeel dat bij andere merken vaak vervangen moet worden. Intergas heeft veel verschillende cv ketels en deelt die in 3 typen in: de HReco met modulerende A-label pomp, de HRE A met A-label pomp en de Extreme series met WTW unit.

Remeha cv ketels

Remeha is ook al jaren een begrip in de wereld van cv ketels, waarvan alle ketels een hoog rendement hebben. Zij ontwikkelen en produceren al ruim 75 jaar cv ketels. Hierdoor hebben ze betrouwbare ketels ontwikkelt waar meestal 10 jaar garantie op zit. Daarnaast staat Remeha ook bekend om zijn klok-, kamer- en slimme thermostaten

Ferroli cv ketels

De beste prijs-kwaliteitsverhouding bij CV ketels zijn die van Ferroli. Zij beschikken over de zogenaamde Bi-Thermic technologie, een pijp in pijp warmtewisselaar die een secundaire warmtewisselaar en de onderdelen daartussen overbodig maakt. Zowel het tapwater als het CV water worden door de zogenaamde hoofd warmtewisselaar verwarmt, wat een laag gasverbruik oplevert.